Автор
Десислава Недева

Картите Таро разкриват бъдещето на коронавируса

Броят на заразените с коронавирус в България значително нараства и се очаква към средата на месец април да достигне своя пик. След това прогнозите са за бавно слизане по кривата на разпространение на заразата до пълното му изчезване. Този сценарий звучи доста оптимистично, но дали наистина ще се случи точно така, както го описват експертите и кога точно ще можем спокойно да се върнем към нормалния си ритъм на живот?

За жалост картите Таро не могат да ни дадат подобен отговор, но можем да ги попитаме конкретен въпрос, който да бъде обуслован във времето. Например днес реших да се консултирам с тях и да им задам следния казус:“Дали ще премине пика на коронавируса и ще започнат ли да се регистрират само единични случаи на новозаразили се до началото на месец юни?“



Питането ми е реалистично и не си позволявам да чертая прекалено утопични планове за бъдещето. Сега нека видим какъв отговор ми даде самото Таро.

Изтеглих 3 карти от колодата, които са символични представители на миналото, настоящето и бъдещето на текущата ситуация.

Първата карта е Осмица Жезли, но обърната.

Тя показва огромното значение на проявата на самоконтрол и търпение от страна на гражданите за успешното справяне с кризата. Сега не е моментът да проявяваме капризите си и да се борим за човешките си права, които, повярвайте ми, не са накърнени, когато говорим за кратък период от време, в който трябва да спазваме определени норми на поведение. Склонността да нервничим и да се бунтуваме в най-неподходящия момент ни е изиграл лоша шега и сега ставаме свидетели на налагането на още по-строги мерки.

Втората карта е Шестица Мечове.

Както можете да видите от самата илюстрация върху картата, изолацията вече е факт и ние волно или неволно се отдалечаваме от предишния си начин на живот. Това до известен степен води след себе си ограничаване на разпространението на вируса, но затишието е само временно. Вероятно топлите месеци, които предстоят, действително ще стопират лавинообразното заразяване с коронавирус, но няма да го елиминират напълно.

Дойде ред и на последната карта от тази подредба, която е обърната 12-та голяма аркана, а именно Обесеният.

Спокойно, не приемайте нещата буквално. Тя не предвещава световен апокалпсис. Когато тази карта излиза в обърната позиция в гледане, говори за това, че ситуацията, в която се намираме е патова. Случващото се е глобално и е по-голямо от нас, ние не можем да му се противопоставим, но имаме силата да изберем как да реагираме. Зад цялото това извънредно положение, в което се намира света в този момент, стои урок, който трябва да научим, ако искаме да се освободим от оковите на страха и ширещата се зараза в негово лице. Време е да преглътнем егото си и да разберем, че не сме единствените същества на тази планета, че само ако реши, Земята ще ни унищожи, защото сме безсилни пред могъществото на майката природа.

В крайна сметка най-важното послание, което картите Таро носят е, че ако се смирим и променим начина, по който се отнасяме към земята, към животните и растенията, към по-беззащитните, всичко ще приключи точно така, както е и започнало – внезапно от само себе си, без контрола и намесата на човека.

Четете още: Сатурн влиза във Водолей и носи специална промяна в живота ни за 3 години напред