Автор
Десислава Недева

Сатурн влиза във Водолей и носи специална промяна в живота ни за 3 години напред

На 21-ви март Сатурн ще се настани трайно във въздушния знак на Водолея, където определено се чувства в свои води. За последен път той е бил там през далечната 1994-та година и ще остане в негово владение за следващите 3 години. Сатурн е силен във Водолей, но се изразява по различен начин от позицията си в Козирог, където беше „на трон“. Вече я няма тежката земна енергия, а на нейно място плавно се настаняват прогресивният подход и реорганизацията на структурите и границите. Те неминуемо водят след себе си изграждането на нови връзки, лесно достъпна информация по всяко време, а новите технологии се развиват с още по-лавинообразни темпове.



В допълнение към този вятър на промяната, който идва от ингреса на Сатурн във Водолей, ще се присъедини и влиянието на Венера. Тя ще забави ход, за да тръгне в ретроградна посока точно на 13-ти май и ще вилнее в знака Близнаци чак до 25-ти юни. Повишеното желание за преоценка на нашите взаимоотношения ще пренареди йерархията в ценностната ни система и начина, по който реализираме стремежите си, както в работата, така и в личния си живот. Силата на човечеството през този период ще произтича главно от възможността безпристрастно да погледнем на бъдещето, което стои пред нас, да овладеем максимално емоциите си и с аналитична мисъл да предприемем следващите стъпки за личностно и колективно развитие.

Най-силно ще усетят влиянието на този транзит хората, които имат Сатурн във Водолей (поколенията от 1962-1964, както и от 1991-1993) или Сатурн в Лъв (1976-1978 и 2005-2007). Особено активен ще бъде за тях периодът от 21-ви март до 1-ви юли, когато ще се наложи да проявят своята отговорност, зряло отношение, дисциплина и устойчивост в най-висока степен и най-чиста форма, за да докажат себе си и позициите си в обществото и света.



На 1-ви юли Сатурн отново ще се завърне за малко в покоите на Козирога и ще ни даде време да си отдъхнем от новите ни обвързаности и задължения, за да транзитира окончателно във Водолей на 17-ти декември тази година. През целия този преход Юпитер ще му диша във врата, а на 21-ви декември ще се срещнат в първите градуси на знака Водолей, за да поставят основите на голямата промяна, която човечеството ни ще изживее през следващите 20 години. Те ще ни помогнат да осъзнаем точно кои елементи и структури от живота, който познаваме до момента, ще послужат като опорни точки за бъдещото ни развитие като цивилизация.

Четете още: Астрологията разкрива бъдещето на коронавируса