Автор
Десислава Недева

Кажи ми къде ти е Луната, за да ти кажа какъв си

Когато някой ви попита коя зодия сте, това означава, че се интересува от позицията на Слънцето в наталната ви карта. Тя показва начина, по който заявяваме себе си в света и описва пътя на нашия живот. Как обаче реагираме в ежедневието си, как общуваме, как изпълняваме рутинните си задължение, зависи главно от Асцендента и знака, в който се намира нашата Луна в деня, в който сме се родили. Днес ще говорим за Луната в хороскопа и какво показва нейната позиция за вашата личност и темперамент. Ако не знаете къде се намира тя, пишете ни в коментар датата си на раждане, а ние ще ви отговорим. След това вижте описанието в следващите редове:

Луна в Овен

Овенът е първият знак от зодиака и като такъв е известен със своята импулсивна и агресивна природа. Ето защо хората родени с Луна в Овен са избухливи и темпераментни. Те знаят какво искат или по-точно казано усещат желанията си като нужди, които веднага трябва да задоволят. Чувстват се най-щастливи, когато побеждават и изпитват вълнения от всякакъв характер, най-често в следствие на безразсъдните си решения.



Луна в Телец

Телецът е най-чувственият знак в зодиака. Хора с рождена Луна в Телец се разтапят, когато се намират в удобна, уютна и луксозна обстановка, похапват вкусни и питателни ястия и се отдават на всички познати човешки удоволствия, Те са хора на навика и рутината и винаги ще изберат стабилността на еднообразието пред промяната.

Луна в Близнаци

Близнаците са силно меркуриева зодия, която обича да се снабдява с факти и информация от различни източници. Поради този простичък факт, хората родени с Луна в Близнаци, поставят на пиедестал комуникацията в своя живот. За тях е жизненоважно да могат да изразяват себе си и своите мисли по някакъв начин, даже по няколко различни начина, при това едновременно.



Луна в Рак

Зодия Рак се управлява от Луната, така че, когато рождената ни Луна се намира там, може да се каже, че е „на трон“. Това означава, че енергията на планетата се изразява в най-чиста форма. Хората с такава натална позиция са изключително чувствителни към заобикалящата ги среда и могат да прочетат емоциите на околните като отворена книга. За такива хора е от огромно значение да се намират в безопасна и защитена среда, в противен случай стават доста тревожни.

Луна в Лъв

Зодия Лъв се управлява от Слънцето и ето че слънчев знак се намира в лунна позиция, Това прави работата на Луната двойно по-сложна. Тя трябва да впрегне всички усилия, за да демонстрира или усети някаква емоционална интелигентност. Хората, които имат Луна в Лъв, са доста креативни, но винаги търсят и аудитория за своите таланти. Те ненавиждат да остават в сянка и задължително намират сцена, на която да се изявяват.



Луна в Дева

Девата е най-аналитичният знак в зодиака. Ето защо хората с рождена Луна в Дева винаги действат спрямо логиката и обичат да се подчиняват на структурата и организацията в своето ежедневие. Те са незаменими в създаването на една цялостна, динамична система на работа за себе си, но най-вече за другите. Щастливи са, когато могат да помогнат с нещо и да бъдат полезни с практичните си съвети.

Луна във Везни

Везните са символ на баланса, хармонията и обединението и хората родени с Луна в този знак са истински медиатори, които са най-щастливи, когато всички около тях са щастливи. Те се стремят да удовлетворят и двете страни в един спор, а спокойствието и мирът е най-висша ценност в техния живот. Тези хора се чувстват пълноценни, само когато са във връзка, така че не очаквайте да ги видите самотни за дълго време.



Луна в Скорпион

Скорпионът е воден знак, прочут с интензитета на своите чувства. Скорпионските Луни се стремят винаги към дълбоки обвързаности и трансформиращи изживявания, което от своя страна ги кара да пазят личния си живот далеч от хорските очи и уши. Те не отдават от енергията си така лесно и са виртуози в поставянето на емоционални граници в общуването си с околните.

Луна в Стрелец

Стрелецът е последният огнен знак и често бива изобразяван като кентавър. Той е характерен със своето любопитство, което граничи с нахалство, а хората, които притежават Луна в Стрелец, се стремят към интелектуално усъвършенстване, философски разсъждения и пътешествия на ума и тялото винаги, когато им се отдаде удобен случай. Те са търсещи души и за тях е от особена важност да имат свободата да се гмурнат и да изучат непознатото.



Луна в Козирог

Трудолюбив и работлив, Козирогът е известен с непоколебимата си всеотдайност. Когато човек има Луна в Козирог в наталната си карта, той се чувства душевно удовлетворен, само когато се радва на успех и високи постижения. Всеки с такава позиция приема задълженията си отговорно и сериозно, а демонстрирането на емоции не е силната му страна. Това прави взаимоотношенията с противоположния пол доста предизвикателни.

Луна във Водолей

Водолеят е най-човеколюбивата зодия, поради което хората с водолейска Луна изразяват своите емоции чрез колективни изживявания. Те се зареждат с положителна енергия от равноправието в отношенията между хората и в реакциите си са водени главно от идеи и ценностна система, отколкото от чувствата. Луната във Водолей се стреми винаги да постъпва правилно, дори когато се налага да постави общото щастие над личното.



Луна в Риби

Последният знак от зодиака се свързва с проявата на емпатия и силни свръхестествени способности, когато Луната е намесена в уравнението. Чувствителната рибешка Луна е като гъба, която постоянно абсорбира енергията, с която има досег в своето ежедневие. Хората с такава позиция в хороскопа си са силно емоционални натури и ако нямат пристан, който да ги заземява, могат да се удавят от помитащите ги чувства. Тяхната най-голяма сила и предимство се крие в извънземната им креативност, нечовешки талант и усет за изкуството, както и благородство и милосърдие в най-чиста и искрена форма на проявление.

Четете още: Асцендентът определя характера ви, а не вашата зодия. Разберете защо