Автор
Десислава Недева

Когато Венера е в Скорпион, създаваме връзки, които белязват душите ни

На 21-ви ноември, Венера ще навлезе в територията на сексапилния Скорпион и обещава едни горещи последни есенни дни, преди зимата да се настани по нашите ширини. Настъпват времена, в които на фокус излизат темите за лоялността, обсесиите, силата, контрола и задълбочените анализи. Сега е моментът да се вгледаме по-отблизо във всичко, което ни заобикаля и да придобием по-ясна представа за случващото се около нас.

Венера е планета, която отговаря за красотата, любовта, парите и всичко, за което мечтаем в този живот. Скорпионът е знак, който най-силно от всички не може да понася фалшивите и повърхностни хора и събития. Когато Венера е в Скорпион, настъпва период, в който започваме неволно да се вглеждаме по-надълбоко в личните си взаимоотношения и да отстраняваме всичко, което ни се струва фалшиво или лицемерно. Забулените в мистерия личности ни привличат като с магнит, а сексуалното ни желание е по-силно от всякога. Предпочитаме да се обличаме в черно и да решаваме загадките в живота си. Нищо няма да убегне от зоркия ни поглед. Венера в Скорпион ни подтиква и да преразгледаме финансите си и да поправим излишества в пазаруването, които до този момент са ни изглежда напълно оправдани. Започвате подсъзнателно да пестите пари, време, енерегия и средства, защото осъзнавате, че за всяко нещо плащате с парченце от душата си, а тя ви е необходима, за да се чувствате завършени като личности и да създавате пълноценни връзки с околните.

На пределен план излизат отношения, които имат дълбок смисъл и значение за вашата същност и всякакви безсмислени флиртове или леконравно поведение ви изглеждат като загуба на време и ги оценявате много под достойнството си. Връзките, които искате да изживеете са тези, които прекрачват табута, които са специални, екстремни и проникновени. Такива, които никога няма да забравите и оставят в душата ви незаличими белези.

Венера в Скорпион е изключително емоционална позиция в астрологията. Тя е страстна, чувствена и носи наситена енергия, която превръща отношенията ни с околните в нещо наистина важно и стойностно, дори до степен на вманиаченост. Изпитваме толкова силно привличане към другия, че подсъзнателно искаме да бъдем погълнати от неговата аура. Парадоксалното в случая е, че колкото силно желаем да бъдем едно с човека до нас, толкова ни е и трудно да му вярваме безрезервно и винаги ни чопли съмнението,че той не е напълно искрен с нас и може във всеки един момент да ни забие нож в гърба. Страхът, че можем да станем прекалено уязвими е голям и ние неистово се борим срещу възможността някой друг да има по-голям конртол върху живота ни от самите нас. Това противоречие често се превръща в източник на създаване на много турбулентни връзки или в желание да внесем напрежение във вече съществуващи отношения, само заради идеята да се почувстваме жизнени от адреналина, който изпитваме, когато нещо драматично се случва в живота ни.

За да избегнем максимално грешните стъпки, които е възможно да предприемем в този период, предалагм на вашето внимание няколко съвета какво трябва да правим по време на транзита на Венера в Скорпион:

1. Обърнете внимание на своите тъмни страни. Вижте онези части от характера си, които искате да скриете от света и ги приемете като свои, без да се обвинявате.
2. Сложете край на всички връзки, които не се основават на взаимно доверие и чест.
3. Не поддържайте връзка, която вече се е изчерпала, а намерете сила да си тръгнете завинаги от нея.
4. Позволете си да се влюбите в човек, който заслужава вашата любов и доверие. Не бъдете прекалено мнителни.
5. Поддържайте отношения са ваши приятели, с които заедно сте преминали през нелеки периоди от своя живот.
6. Започнете изчистващ от токсините режим и се отърсете от негативните емоции, които носите в себе си по една или друга причина.
7. Пречистете се, както вътрешно, така и външно.
8. Прегледайте гардероба си и махнете от там всички дрехи, които повече никога няма да носите.
9. Отдайте се на сексуална наслада, еротични емоции и изследвайте изкуството на любовта.
10. Погрижете се да излгеждате магнетично секси.
11. Поглезете се с добра храна и луксозна обстановка. Насладете се на живота с всички възможни сетива.

Четете още: Тези 5 зодии ще са истински късметлии в любовта през 2021-ва