Автор
Теодор Муховски

Кои храни да изключи всяка зодия, за да отслабне през 2023 година

Пролетта всеки момент ще настъпи, което означава, че маратонът за отслабване може да се смята за открит. Астрологът Алеся Ласкина описва какви храни трябва да избягва всеки зодиакален знак, за да изглеждате добре не само в любимите си бикини, но и за да запазите здравето си.

Овен

Представителите на този знак са добре известни месоядци. Те предпочитат пържола пред изискания десерт. Почти невъзможно е да забраните на Овена да яде месо, но си струва поне да ограничите консумацията му вечер. Важно е да изключите пикантните и пушените храни, както и кафето. Тези храни атакуват най-уязвимите органи: сърцето и кожата ви. Дори един пакет чипс може да развали външния ви вид, а любимото ви лате с кокосово мляко може да предизвика хипертонична криза.

Телец

Много е трудно да се ограничи приемът на храна за тази зодия. Телецът натрупва излишни килограми не заради качеството, а заради количеството храна. За да отслабнат, те трябва да намалят размера на порциите, да премахнат захарта, мазните сосове и да махнат тортите и кифличките от почетно място в хладилника.

Близнаци

Заради своята подвижност Близнаците не са много склонни към затлъстяване, но често се изнервят и преяждат от стрес. Те трябва да избягват бързите въглехидрати като рула, банани, разтворими зърнени храни и картофи. Кафявият ориз или бобовите култури трябва да ги използват само като гарнитура. Освен това е препоръчително да избягват закуски като слънчогледови семки, ядки и крекери.
Такава "малка" храна се консумира незабелязано и съдържа голям брой калории, поради което момичетата Близнаци често имат проблем: "Напълнявам, а не ям нищо“.



Рак

Раците са предразположени към стомашно-чревни заболявания, затова трябва да изключат от диетата си пържените и мазните храни. Трябва да са предпазливи и със суровите зеленчуци и бобовите растения, както и с нишестените храни - всичко, което предизвиква ферментация и метеоризъм.
За да влезе във форма, Ракът трябва да яде повече варени или задушени храни. Добре е да включи повече ферментирали храни и нетлъсто месо и да намали количеството на фибрите.
Раците не са склонни към засищане, но когато са стресирани, изпразват целия хладилник. В такива случаи е по-добре да не се измъчват с новоизмислени диети, а веднага да се обърнат към психолог, работещ с хранителни разстройства.

Лъв

Знакът Лъв се управлява от Слънцето, затова са много щедри, включително и с храненето. Те обичат да се хранят сами и да хранят околните.
Непрекъснато искат да се разширяват, така че ако не се изявяват в обществото или не растат финансово, намират удоволствие в храната. Както всички месоядни, Лъвовете не обичат зеленина и зеленчуци.
Предпочитат месото, което води до риск от развитие на атеросклероза в бъзеще. Затова на представителите на този знак се препоръчва да премахнат от диетата си тлъстите разновидности - свинско, овнешко и да го заменят с пилешко месо.
За съжаление, заради любовта към храната Лъвът много дълго и трудно отслабва, затова тук ще помогнат само строгите ограничения, броенето на калориите и редовното спортуване.

Дева

Тъй като знакът Дева се управлява от Меркурий, за тях е доста лесно да се подложат на диета. Те дори често се занимават с веганство или суровоядство. Това е само в тяхна полза, тъй като им се препоръчва да избягват млечните продукти.
Освен това мъжете Деви не трябва да злоупотребяват с напитки като лимонади, сокове, сиропи, както и с бира и сладки алкохолни коктейли.



Везни

Везните са естети, затова внимават да поддържат баланс в диетата си. Има обаче храни, от които не могат да се откажат - кифлички, торти, еклери.
Везните лесно ще отслабнат, ако заменят брашнените храни със сушени плодове и спрат да се хранят вечер. Ако разнищим здравословните проблеми, слабото място при Везните са бъбреците. Струва си да премахнат от диетата си всичко, което задържа вода в организма - солени храни, колбаси, наденици и консервирани храни.

Скорпион

Представителите на този знак избират всичко с най-високо качество. Те търсят домашното производство и го предпочитат.
В същото време те имат желание за мазна храна, която не винаги е полезна за тях. Скорпионите не бива да консумират мазна риба, гъби, свинска мас, хайвер, авокадо и ядки. От млечните продукти също е по-добре да избират нискомаслените продукти.

Стрелец

Тъй като жените от този знак обичат изобилието, включително в храната, те обикновено са склонни към пълнота. Те обичат богатата засищаща вечеря.
За да отслабнат, девизът им трябва да бъде "дай десерта на врага".
Стрелците обожават обилни ястия: френско месо, агнешки пилаф, лазаня, затова е по-добре да облекчат диетата, а в идеалния случай - да започнат да спазват принципите на разделното хранене.



Козирог

Това е много строг знак, който гледа на храната като на гориво, а не като на смисъл на живота. Те могат да станат в 5 ч. сутринта, за да си приготвят енергийна закуска: смути, купичка с авокадо или зелена салата.
Всяка диета на Козирога се понася със завидна лекота. Тъй като представителите на този знак се ограничават и педантично спазват диетичен режим, то почти няма изключения в продуктите, които приемат.
Напротив, те трябва да разнообразяват храната си, да опитват нови неща, да добавят повече подправки, така че диетата да не се състои само от пилешко месо, елда и краставици.

Водолей

Най-големите почитатели на модните диети. Гледат на тях не заради натрупването на излишните килограми, а за забавление и за да изпробват силата на волята си.
Затова периодите на отслабване те винаги са съпроводени от периоди на преяждане.
Водолеите обичат тежката храна - пържени картофи, бургери, мазно месо, и точно от това трябва да се откажат. Свинското месо е по-добре да се замени с пуешко или заешко, чипсът - с печени батати, а захарта - с мед или стевия.

Риби

Нептун, управляващ Рибите, отговаря за мечтите и творчеството. Тази зодия обича индийска, тайландска, виетнамска храна, всичко пикантно и люто. Предпочита да опитва нови неща.
Но тъй като Рибите са склонни към пристрастяване, тогава трябва да внимават с такава храна и да избягват преяждането.
Друга опасност е пристрастяването към алкохола. Разнообразното хранене и включването на воднисти храни като тиквички, диня, домати и зеленина е идеално за Рибите.


Четете още: Да не са ви в къщата: Ето от кои зодии са най-лошите съпруги