Автор
Антония Дамянова

Кой герой от 'Хари Потър' си според зодията

Откакто се появиха на бял свят, книгите и филмите за Хари Потър продължават да вълнуват поколения читатели и киномани до днес. Чудните приключения на малкия магьосник и неговите съученици от училището по магии Хогуъртс могат да се похвалят с фенове от всички възрасти.

Ако и вие сте сред тях, със сигурност ще ви бъде интересно да научите кой зодиакален знак на кой герой от приказния свят на Хари Потър съответства. Със задачата да направят паралел между характерите на част от героите от поредицата и зодиакалните знаци се заемат експертите от изданието Stylecaster.

Овен: Сириус Блек

View post on Instagram
 


Един интригуващ герой, който заслужава почит. Той е много добър приятел на родителите на Хари Потър, както и кръстник на главния герой. За разлика от целия си свой род Блек, Сириус единствен не е запален по чистокръвната им мания. Сириус става добър приятел на Хари, който често се съветва с него.

Телец: Рубиъс Хагрид

View post on Instagram
 

Хагрид е полувеликан с добро сърце. Пазач на Ключовете и дивеча и професор по Грижа за магическите създания в Хогуортс. Било му е забранено да използва магическата си пръчка, защото, докато е бил ученик в Хогуортс, е отворена Стаята на тайните и се е мислело, че той е наследникът на Салазар Слидерин. Впоследствие се оказва, че е бил обвинен несправедливо. Сега държи магическата си пръчка в розов чадър. Има куче на име Фанг и живее в къщичка насред поляната близо до Забранената гора. Той е приятел с Хари Потър, Рон Уизли и Хърмаяни Грейнджър.

Близнаци: Ремус Лупин

View post on Instagram
 

Лупин е върколак. Носи стари, овехтели дрехи и изглежда болнав и уморен. Тих, но пакостник. Преподава предмета „Защита срещу Черните изкуства“ през третата година на Хари Потър в училището Хогуортс. Прекрасен учител и много добър човек, но има недостатък и той е, че обича да е харесван. Щастлив е, когато има приятели, а най-добрият му приятел е Сириус Блек.

Рак: Невил Лонгботъм

View post on Instagram
 


Невил Лонгботъм е кръглолико момче от „Грифиндор“, което все губи или забравя нещо. Непохватен, но с голямо и смело сърце. Притежава предвидлив ум и е готов на всичко за приятелите си.

Лъв: Хари Потър

View post on Instagram
 


Главният герой на поредицата. Той отива в Училището за магии и вълшебства Хогуортс, за да учи магии. Скоро Хари научава, че вече е известен в света на магьосниците. Научава също, че съдбата му е свързана с Лорд Волдемор. Волдемор е зъл магьосник, който е убил родителите на Хари, но се смята, че е умрял, когато се е опитал да използва убийственото проклятие върху бебето Хари. Волдемор е тъмен магьосник, който възнамерява да стане безсмъртен, да свали управляващия орган на магьосниците, известен като Министерството на магията, и да подчини всички магьосници и мъгъли (немагически хора). Именно него Хари Потър трябва да победи.

Дева: Хърмаяни Грейнджър


Хърмаяни е най-талантливата вещица в своя курс в Хогуортс. Тя е разпределена в дом Грифиндор. Родителите ѝ са мъгъли (немагьосници), и двамата са зъболекари. Хърмаяни обича да чете и вярва, че всичко може да се научи от книгите. Когато разбира, че например Пророкуването е неточна наука тя се отказва от този час. По време на първата си година в Хогуортс, Хърмаяни не е харесвана от повечето деца. Тя е разпореждаща се всезнайка, която казва на всички да спазват правилата на училището. С годините става по-умна, по-любезна и общителна, но продължава да не одобрява нарушаването на правилата.

Везни: Албус Дъмбълдор

View post on Instagram
 


Албус Дъмбълдор е директорът на училището за магии и вълшебства „Хогуортс“, в което учат Хари и приятелите му и е също така основател на Ордена на Феникса – организация, посветила силите си на борбата срещу основния отрицателен герой в романите - Лорд Волдемор. Завършва Училището за магия и вълшебство Хогуортс с успех – отличник, префект, носител на наградата за заклинател „Барнабъс Финкли“, представител на младежта на Великобритания в Магисъбора, носител на златен медал за принос.

Скорпион: Сивиръс Снейп

View post on Instagram
 


В първия роман Хари Потър и Философският камък той е един от главните антигерои. В шестата част той става професор по Защита срещу черните изкуства, а в седмата става директор на Хогуортс. В миналото той е бил смъртожаден, но после преминава на страната на Дъмбълдор. Голямата му любов е майката на Хари Потър, Лили Евънс. Намира смъртта си в Къщата на крясъците, убит от Лорд Волдемор. Като тийнейджър е затворен и често облечен в черно. Описват го с дълъг нос. Често бива подиграван от Лун, Опаш, Лап и Рог, затова мрази и Хари - защото е син на Джеймс Потър (Рог). Пише поезия.

Стрелец: Рон Уизли

View post on Instagram
 


Рон е срамежливо момче с мило, приятелско поведение, предпоследното дете в семейство на магьосници с огненочервена коса. По-малка от него е само сестричката Джини. Един от неговите недостатъци е че се страхува от паяци. В третата година в хогуотс в часа на професор Лупин той се изправя срещу страха си „огромен паяк“. Рон е най-добрият приятел на Хари Потър още от първата си година в училището за магия и вълшебство „Хогуортс“. Двамата са неразделни приятели. Помагат си във всичко. В краят на седмата книга се омъжва за Хърмаяни Грейнджър и имат две деца.

Козирог: Волдемор

View post on Instagram
 

Той е зъл магьосник, заел се с трупането на несравнима магическа сила и опитващ се да стане безсмъртен чрез практикуване на тъмните изкуства. Наричан е също „Онзи-който-не-бива-да-се-назовава“, „Ти-знаеш-кой“ или Черния Лорд.

Водолей: Луна Лъвгуд

Луна е единствено дете и живее с баща си в къща наподобяваща „голям черен цилиндър, приличащ на шахматен топ“. Баща ѝ – Ксенофилиус Лъвгууд работи като главен редактор на списание „Дрънкало“, а майка ѝ (Пандора Лъвгуд) е починала, когато Луна била на 9, експериментирайки с магия. За първи път се споменава за Луна в петата книга от поредицата, а именно „Хари Потър и Орденът на Феникса“. Луна и Хари се сприятеляват, след като само те двамата (впоследствие се разбира, че и Невил) виждат „тестроли“ (животни, наподобяващи коне, но с крила и светещи очи. Тестролите могат да бъдат видени само от хора, които са се срещали със смъртта). Тя е с дълга тъмноруса коса, с любопитни и питащи очи, винаги учуден поглед и замечтан вид.

Риби: Драко Малфой

View post on Instagram
 


От самото начало, Драко се очертава като съперник и противник на Хари Потър, след като му предлага да станат приятели, но Хари отказва. Семейството му е богато и Хари го счита за разглезен, арогантен и егоистичен. Драко често се подиграва на Рон Уизли за лошото финансово положение на семейството му. Той се отнася с презрение към Хърмаяни Грейнджър, защото е с мъгълска (немагическа) кръв. Според Драко и семейството му магическото обучение трябва да е запазено само за чистокръвните магьоснически семейства, както мисли и самият Салазар Слидерин.

Четете още: Каква вещица си според зодията?