Автор
Теодор Муховски

Кой зодиакален знак е най-добрият ви приятел?

Всяка зодия разглежда приятелството по различен начин. Разберете какво казва астрологията за всички зодиакални знаци.

Овенът би направил всичко, за да ви е приятел

Няма нещо, което той да не направи за вас. Невъзможно е да се отегчиш от него, защото никога не знаеш какво ще се появи в главата му. Той може да ви посети без предупреждение, заедно с тълпа приятели. Къщата му е винаги отворена. Но не разчитайте, че двамата с него ще обикаляте общи приятели или ще плачете на рамото му.
Овенът ще ви потупа по гърба, но и ще ви се скара за нещо. За щастие, гневът му бързо преминава и вие отново ще бъдете най-добрите приятели!

Телецът не е приятел с всеки

Приятелството за Телеца е най-ценното му съкровище. Гледа да не го загуби, защото не обича по принцип мрази да губи. Можете да разчитате на него по всяко време.
Въпреки това Телецът е изключително егоистична личност. Той няма да се задоволи с компанията на човек, който няма платинена кредитна карта и връзки в света на шоубизнеса. Ще предпочете да се обгради с хора, чиято компания го облагородява: талантливи, богати или поне красиви, които споделят вкуса му. Чувството му за притежание е голямо.

Близнаците нямат време за приятелство

Ако погледнете тетрадката им, тя е пълна с телефонни обаждания и списък с приятели във Facebook. Затова може да ви се стори, че зодия Близнаци имат много приятели.
Но всичко това е илюзия. Близнакът няма време да опознае другия човек в дълбочина. Така той или тя се задоволява с първото впечатление, което някой му прави, и не вниква в това, което е в действителност. Затова дори в тълпа от познати той често пъти се чувства самотен. И все пак Близнакът има нужда от човек, с когото да разговаря и на когото да се довери. Ето защо той се постоянно търси своята сродна душа.



Раците или се сприятеляват в ранна възраст или изобщо не се сприятеляват

Ракът често пъти изпитва носталгия по приятелите си от училище или от детската площадка, когато всичко е било лесно и той все още е бил уверен и открит. С годините се затваря в себе си и не позволява на нови хора да се срещат с него.
За съжаление старите приятели се променят и това е най-лошото нещо, което може да се случи на тази зодия. Затова Ракът се фокусира върху семейството си.
И така най-добрият му приятел става съпруг или съпруга, родител или дете и той започва да живее техния живот. Приятелството му може да бъде уморително, така че не трябва да му позволявате да се налага прекалено много. Но той лесно се наранява. Когато е обиден е способен да не говори с някого в продължение на години.

Лъвът е искрен, верен и изключително щедър приятел

Лъвът е зодия, която ще ви посрещне все едно е празник. С него може да си изкарате прекрасно. Той не очаква много в замяна. Просто трябва да споделяте неговите интереси. И тъй като единственото му хоби е самият той, трябва да му се възхищавате на всяка крачка. Трябва да се съгласявате с неговите възгледи и няма да имате никакви проблеми с общуването. Трябва да е ясно кой е кралят и кой е антуражът. Ако нямате нищо против това, ще се разбирате чудесно.

Девата е най-трудният приятел

Не всички се чувстват добре от нейната честност и откритост. Тя е способна да ти каже, че имаш лош дъх и че в това облекло приличаш на гардероб с три врати. Ако обаче имате някакъв проблем, тя със сигурност ще намери решение. Девата просто иска да бъде нужна, тя ще се справи с това, с което вие не можете. Не се опитвайте да спорите с нея, защото нямате шанс. По правило тя знае всичко по-добре от вас. Обича компанията на интелигентни, мислещи и начетени хора, които оценяват нейната ирония и изтънчено остроумие.



Везните не могат да живеят без приятели

Везните са грациозни, учтиви и общителни. Те могат да бъдат приятели с всеки. Дори и да сте на друго мнение, те няма да ви го кажат, за да не ви обидят. Понякога е трудно да разберете какво мислят в действителност или какви са възгледите им. Везните ще направят всичко възможно, за да избегнат спорове. Те помагат да се разрешат конфликти между приятели, защото виждат логиката на всички страни. Ето защо зодия Везни е идеалният сплотяващ агент в по-големи групи, където се грижат за атмосферата, усещайки напрежението с шестото си чувство и освобождавайки го навреме.

Скорпионът е много придирчив при избора на приятели

Трябва да го впечатлите със смелост и сила на характера. Но си заслужава. Евентуалните врагове сами ще дадат заден ход, тъй като добре знаят, че не си струва да се забъркват с тази зодия.
На него можете да му поверите най-голямата си тайна, но не очаквайте да ви каже нищо за себе си, той е твърде потаен.
Слуша повече, отколкото говори. Той е верен и надежден приятел, но не винаги е възторжен и е на ваше разположение. Но Скорпионът ще бъде до вас точно тогава, когато имате най-голяма нужда от него. Той никога не забравя добрите и лошите неща. В гнева си ще ви припомни въпрос отпреди години.

Стрелецът е в добри отношения с всички

Отворен, спонтанен, знае, че нищо не е вечно. Ако един ден пътищата ви се разделят, той няма да съжалява, а ще запази само хубавите спомени. Той е неспособен да се усуква, да плете интриги и планове. Така че можете да сте сигурни, че никога няма да ви излъже или да ви разстрои.
Това не означава, че няма да ви ядоса, тъй като безразсъдно прави гаф след гаф, но някак си е трудно да му се сърдите. Когато се чувствате потиснати, той ще се опита да ви измъкне от това настроение.



Козирогът е страхотен приятел

Земна зодия, която няма да търси сродната си душа насила. Възможно е дори да не знаете, че той или тя ви смята за свой приятел, защото не обича да се изтъква и да говори големи думи предварително.
Характерно за него е да изчезва за дълго време и да не дава признаци на живот, за да се появи отново след няколко месеца или дори години. И все пак имате чувството, че нищо не се е променило между вас. Той е като скала, на която винаги можеш да се опреш и да му се довериш на сто процента. Никога не хвърля думите си на вятъра и когато обещае нещо, непременно го спазва. От друга страна, ако той настоява за нещо, няма извинение да не го направите!

Водолеят умее да общува с всички

Той не е предубеден, не се интересува от произхода, религията или финансовото състояние, а само от това с какъв човек си има работа. Той е щастлив да се обгражда с хора, да бъде приятел с целия свят, но дълбоко в себе си може да се чувства самотен. Защото никой не го разбира. Дори и с друг Водолей, ситуацията е сходна, тъй като всеки представител на този знак е усукан в различна посока. Водолеят може да намери изход от всяка ситуация. Но понякога твоите дела не го интересуват, защото поправянето на света е по-важно. Оценявайте факта, че имате такъв нестандартен приятел.

Рибите използват интуицията си при избора на приятели

Родените под този знак веднага усещат, че имат духовна връзка с някого. Въпреки че са готови да направят всякаква жертва за приятел, те рядко се оставят да бъдат използвани. Вместо това той или тя е способен/способна да отгатне и изпълни всяко негово/нейно желание. Рибата е безпогрешна в настроенията си. Когато открие някого, тя го оприличава на себе си, възприемайки от приятеля си не само възгледите му, но и стила му на обличане или поведение. Това е израз на най-високо уважение.



Четете още: Американски астролог: Това е най-изневеряващият зодиакален знак