Автор
Десислава Недева

Марс в Овен е нашият картбланш за успех, даден ни от звездите

На 29-ти юни Марс ще започне своя шестмесечен транзит през знака, в който се чувства най-много у дома – Овен. Това негово завръщане към корените ще продължи чак до 7-ми януари и всички осезаемо ще усетим промените, които ще се случат с нас. Докато планетата на войната пребиваваше в знака Риби, енергията ни беше изключително ниска, нямахме нужния хъс да преследваме по-агресивно мечтите си, сякаш се носехме по течението, без каквато и да е съпротива. Сега вече отношението ни към света става много по-ясно заявено, дори на моменти може да бъдем прекалено настоятелни и нападателни в подхода си. Силно подчертано ще бъде чувството ни за независимост и желанието да отстояваме позициите си в обществото.



Позволете на цялата тази спонтанност, неподправена ярост и желание да получавате всичко на момента да се прояви по най-здравословния за вас начин. Ако не участвате в някакви големи и важни проекти, в които да вложите повишената си енергия, ви съветваме да увеличите физическата си активност, защото в противен случай ще започнете да се чувствате неспокойни, тревожни и да предизвиквате скандали от нищото.

В допълнение към по-засиленото ви желание за действие, ще имате волята ясно да заявявате себе си пред останалите и с увереност да изказвате мнението си по различни въпроси. Внимавайте обаче колко агресивно защитавате убежденията си, за да не ескалира аргументацията ви в открит спор. Импулсивността на Овена често го предизвиква да прави или казва неща, за които по-късно да съжалява.



Ентусиазмът ви ще бъда пословичен и ще ви предизвика да стартирате много нови проекти, за които до този момент все не ви е стигала дързост и смелост, но липсата на търпение и лесна раздразнителност ще са причината бързо да се отказвате и да не успеете да завършите нищо до край.

От 10-ти септември до 24-ти ноември Марс ще бъде ретрограден, което означава допълнително време, в което ще остане в знака Овен. Това ще бъде и моментът, в който можем да спрем за момент и да преосмислим проектите си. Всичко ли върви по план? Колко добър всъщност е бил нашият план от самото начало? Какво можем да направим, за да го подобрим? Увереността, с която до момента сме работили, изведнъж ще се изпари и ще започнем да се съмняваме в себе си и своите качества. Въпреки това моят съвет е да не правите радикални промени и да не взимате важни решения, докато трае ретроградието на Марс, особено що се касае до кариерата ви. Вместо това насочете енергията си към практикуване на някакъв спорт, който да балансира ума и тялото ви и те да започнат да работят в синхрон. Тогава ще усетите силата на вашата интуиция и ще разберете от какво точно имате нужда, за да продължите успешно напред.



Основните аспекти, които Марс ще сключва, докато транзитира през знака Овен, са квадратурите с планетите в Козирог – Юпитер, Сатурн и Плутон.

Напрегнатият аспект с Юпитер заплашва да увеличи и без това голямото ви его, а мъжката енергия ще ескалира до невиждани висоти. Уверете се, че всяко ваше действие е добре премислено и не се осланяйте само на импулса, защото е възможно думите и делата ви да изглеждат много по-груби и агресивни за останалите, отколкото на вас ви се струва, че са.

Квадратурата със Сатурн ще се яви като един своеобразен тест за самоконтрола, който е необходимо да си наложите, ако искате да изградите нещо трайно в своя живот. Опитайте се да устоите на някои изкушаващи предложения, в които искате да участвате, но разумът ви казва, че не трябва да го правите. И запомнете, че гневът, агресията и чувството на неудовлетвореност, в които обичате да се потапяте, никога не са правилното решение на вашите проблеми.



Връзката между Марс и Плутон отново ни припомня колко е важно да развием самоконтрол и самосъзнание, защото енергията на този аспект е изключително екстремна, импулсивна и ни приканва към компулсивни действия, особено когато реагираме с рефлекс за самосъхранение. Засилено ще бъде и желанието ни да доминираме и контролираме всичко, което се случва в живота ни. Запомнете, че това е невъзможно и е просто още един урок, който да ни научи как да бъдем по-зрели, рационални и разумни в мислите и действията си.

Този транзит на Марс през знака Овен идва, за да ни подтикне да се съсредоточим върху себе си и начина, по който реагираме на случващото се около нас. Ваш е изборът дали да предприемете някакви действие към реализирането на версията, която си представяте, че искате да бъдете. Опитвате ли се да станете по-осъзнати? Учите ли се да мислите, преди да действате импулсивно? Кое е нещото, което ви кара да бъдете по-дисциплинирани и отговорни? Само вие знаете отговора на тези въпроси, потърсете ги в сърцето си. То никога не лъже.

Четете още: Когато Овенът е влюбен: страст, романтика и още нещо