Автор
Десислава Недева

Марс влиза във Водолей и ни обединява повече от всякога

На 30-и март планетата на действието Марс напусна знака Козирог и навлиза в неспокойните води на Водолея. Там той ще пребивава чак до 13-и май, когато ще нагази смело в спокойните, но дълбоки води на Рибите.

Представете си енергията на Марс във Водолей като натискане на ключа на лампата. Промяната е светкавична и категорична, а насоката е социална реформа. Въпреки че знакът Водолей е фиксиран, а не подвижен, той не обича стагнацията, а с безкомпромисно непокорство търси новото и различното.

В този момент случващото се на Земята около пандемията Covid-19 е много повече от здравна криза и мисля вече всички сме наясно с многоизмерния ефект, който ще остави след себе си. Защото точно този ефект ще бъде тригерът, който ще превключи осветлението. Някои ще искат всичко да се върне обратно на мястото си, но не това е целта. Нека не се връщаме към старото нормално. Всички сме мечтали за промяната, сега трябва да имаме смелостта да я посрещнем и най-важното – да помогнем нейното случване. Новата реалност поставя човечността пред личния успех и богатството, добруването на планетата пред консуматорството. Заедно откриваме и разработваме една по-добра версия на себе си, защото действително в момент на криза човешкият инстинкт реагира с колективно обединение на силите, а не с разединение.

Както енергията на Марс, така и на Сатурн са нашата пътеводна светлина на новите неизследвани територии на обществена солидарност в глобален мащаб. Сатурн представлява държавната власт, а Марс е повикът за действие. В резултат ние няма какво повече да се колебаем или да умуваме – времето за действие е настъпило. Готови или не, сега е моментът. Сега или никога. Наша е отговорността да напишем собствената си история заедно – на всеки един от нас. А тези, които сме смятали досега за аутсайдери, са новите лидери и ние трябва да ги следваме сега, защото рано или късно ще се наложи да го направим.

Когато Марс направи точен съвпад със Сатурн на 31-ви март, човечеството ще изпита нужда да подрине остарялото статукво чрез няколко практически стъпки, чрез които да възродим присъщото ни по рождение усещане за общност и сплотеност като човешки същества.

Водолеят е радикален, всеобхватен и надличностен. Той процъфтява извън всякакви норми и отвъд всички бариери, в компанията на революционери, инакомислещи и активисти. Винаги се е борил и ще се бори за свобода и равенство, а девизът му е „Никой не е напълно свободен, докато всеки един от нас не се освободи“. Марс във Водолей ни подканва да приемем своите недостатъци и да използваме своите уникални таланти и умения в търсене на свобода и прогрес на човечеството. Във времена на криза, когато човек не открива достатъчна и адекватна подкрепа от държавните институции, той започва да търси помощ от себеподобните си. По този начин хората преодоляват своите различия, защото имат обща цел – да намалят разпространението на коварната зараза и да запазят доходите си.

Виртуалната реалност, която отново е представлявана от знака Водолей, от десетилетия е основното средство за масова мобилизация и предоставя безплатен и неограничен достъп до създаването на различни форми на самоорганизирана социална солидарност. В интернет ние можем да работим от вкъщи, да се подкрепяме, да се забавляваме заедно, да пазаруваме, за да поддържаме икономиката жива и да даряваме средства за нуждаещите се. Чрез своите осъзнати и целенасочени действия, всеки един от нас може да допринесе за успешното преминаване към новата реалност. Реалност, в която има място за алтруизъм, равенство и заедност.

Четете още: Венера влиза в тригон с Юпитер: Срещаме любовта на живота си