Меркурий става ретрограден - пазете се от проблеми в отношенията!

На 30 януари Меркурий става ретрограден. Това е първият от трите периода за 2021 г., който ще продължи до 21 февруари. Меркурий ще бъде ретрограден още между 30 май и 28 юни, както и между 27 септември и 18 октомври.

В тези три периода се очаква да срещнем проблеми в общуването, да се чувстваме притеснени, по-нерешителни. Възможно е да се сблъскаме с напрежение в отношенията с приятели, партньор, близки.

Ретроградният Меркурий е най-добрият период, в който всеки от нас може да преоцени изборите, които е направил, да премисли онова, към което се стреми, или пътя, по който е тръгнал.

Трудностите ще бъдат свързани най-вероятно с комуникацията и търговията. Възможно е да се получат закъснения, недоразумения, неправилно тълкуване на изказани думи. Затова бъдете внимателни.


През първия етап ретроградният Меркурий започва във Водолей и завършва в Риби.

Време е да обърнете внимание на духовното.

Ако сте родени под знака на Дева, Близнаци, Рак или Лъв, е възможно да усетите, че нещата вървят с главата надолу. Просто не правете планове и оставете нещата да се развиват от самосебе си.

Родените в последните три дни на Лъв, Водолей, Телец и Скорпион, ще бъдат най-засегнати. Те ще разкрият отдавна пазени тайни, ще открият лъжи, ще реагират на ситуациите без много да му мисят.

Настъпва период, в който ще свалим картите. Но това е необходимо, за да продължим след това смело напред.