Автор
Десислава Недева

Меркурий влиза в Близнаци и нещата най-накрая започват да се случват

На 12-ти май Меркурий навлиза в свои води в интелектуалния и комуникативен знак на Близнаците.

Както знаем, Меркурий управлява кратките пътувания, общуването, поезията, ума и мисълта. Той ни издига от подземните светове на едно по-високо ниво на съществуване. Когато се намира в знака Близнаци, най-общо казано енергията му е противоположна на тази, когато е ретрограден. Всичко около нас се случва на бързи обороти, по план, без забавяния и обърквания. Планетата Меркурий управлява знаците Дева и Близнаци и той се чувства като у дома, когато транзитира през тях. Той ще остане там не за дълго, но достатъчно, за да му се насладим.



Това е един от любимите ми транзити и всяка година го очаквам с нетърпение, защото при него разцъфтява творчеството, комуникацията, социалните мрежи, поезията, музиката и танците – всичко, което провокира нашата креативност. Без съмнение сезонът на Близнаците е най-динамичната част от годината.

На пръв поглед Близнаците изглеждат хладнокръвни, спокойни и концентрирани, но когато ги опознаеш по-отблизо, разбираш, че зад стабилната фасада се крие кълбо от енергия, нерви и напрежение. Те са винаги в движение и представляват дуалността на света в най-чиста форма. При тях има и добро и зло, интелект и повърхностно отношение, нежност и сила, воля и мързел.

Меркурий навлиза във владенията на Близнаците, когато Луната се намира в Козирог – една доста продуктивна земна енергия, която балансира шумния транзит на най-малката планета в Слънчевата система. Това ще ни направи по-организирани и ще потуши тенденцията на Меркурий в Близнаци да се разсейва от всяка мушица, която бръмне около умната му главица. Засилени ще бъдат комуникативните ни способности, любопитството и желанието да знаем по малко от всеки аспект от живота, без да се задълбочаваме конкретно в едно направление.



Още на следващия ден, 13-ти май, Меркурий ще сключи тригон със Сатурн във Водолей, което ще донесе нужното заземяване и стабилност в нашите мисли. Концентрирани сме и обръщаме внимание на всеки детайл, така че грешките са сведени до минимум. Завършваме проектите си в срок и с отлично свършена работа. Сериозният и аналитичен Сатурн подкрепя Меркурий във взимането на важни житейски решения, а преговорите и бизнес срещите са продуктивни и успешни. Използвайте този аспект, за да задвижите подписването на сделки и договори, особено когато са свързани със закупуването или продаването на недвижимо имущество.



Всичко, което започнете по време на този транзит, ще трае дълго и ще ви носи дивиденти занапред. Приятелствата и интимните отношения, които ще се зародят сега, ще бъдат надеждни и дълготрайни.

Четете още: Сатурн става ретрограден и предизвиква законите на кармата