Автор
Десислава Недева

Сатурн става ретрограден и предизвиква законите на кармата

Ретроградният Сатурн е явление, което се случва на небосклона на всеки 12 месеца и трае около четири месеца и половина. Сатурн е планетата на кармата, а ретродрадността на планетите се свързва с пренареждането на кармата, така че имаме карма на квадрат в това планетарно уравнение. Кармата не е нещо езотерично, а е обикновено явление от физиката, което се свързва с времето. Минало, настояще и бъдеще се сливат в едно. Всяко едно наше действие има своя отзвук в настоящето и чертае бъдещето ни. Ако сме били дисциплинирани и отговорни, ще жънем успехи, ако сме се отдавали на мързела и удоволствията, ще страдаме от липсата на развитие в живота си.



В периода, през който Сатурн се движи в обратна посока, ние ще живеем във време на ограничения, забрани, страх и тревожност. Тези ограничения ще засегнат най-силно нашата кариера и статуса ни в обществото. Отговорността, която трябва да поемем в тези времена на смут и несигурност, е огромна и ще се наложи да се заредим с търпение, защото ще ни е нужно повече време, за да се справим с трудностите. Урокът, който трябва да научим, е труден за приемане, но изключително полезен за бъдещия ни успех.

Когато Сатурн е ретрограден (а той ще бъде от 11-ти май), всички ставаме една идея по-песимистично настроени, може да се появи внезапна и необяснима тъга. Периодът е подходящ за изправяне пред нашите демони и да разнищим до дъно душата си, за да разберем кои са тези подсъзнателни страхове, които не правят тревожни и спират развитието ни. Ако не го направим сами, то ще се появи някое разтърсващо събитие, за да ни извади от летаргията. Когато дойде времето, в което Сатурн отново ще тръгне директно (това ще се случи на 29-ти септември), ние трябва да сме се справили с фобиите си, за да се фокусираме върху вътрешната ни мотивация, която задвижва продуктивността, постиженията и признанието, за което мечтаем.



Най-голямо влияние върху ретроградието на Сатурн оказва фиксираната звезда Алтера, която се намира в непосредствена близост до планетата на кармата. За съжаление тя има основно негативен характер и носи тъга и огорчение в света на индивида и най-вече на мястото му в социума. Алтера придава дързост, увереност и амбиция и притежава либерална природа. Освен това обогатява въображението, желанието за контрол, разпалва страстите и се асоциира най-вече със знака Скорпион, който винаги се стреми да стигне до дъното на нещата, да изследва, да разкрива мистерии и да пише нова история. Затова не се страхувайте да стигнете до най-тъмните кътчета на своята душа, да извадите оттам злодеят, който трови живота ви и да трансформирате мощната му енергия в импулс за сътворение на новото светло бъдеще, което стои пред вас.

Четете още: Пълнолунието в Скорпион носи много специален човек в живота ни