Автор
Десислава Недева

Най-добрите дни за диета през февруари

Летните месеца са все още много далеч, но ако искаме да се сдобием с перфектното тяло за плажа, е добре да започнем да полагаме усилия в тази посока още днес. Всички знаем законите на отслабването – диета и спорт. Но нека бъдем реалисти. Въпреки усилията ни, не всеки път резултатите оправдават очакванията ни. В такива моменти на помощ идва астрологията с нейните безценни съвети за избора на нашата диета.



Ето кои са основните небесни цикли, за които да следим при стариртането на нов режим:

1. Луната

Единственият спътник на Земята, нашата прекрасна и романтична Луна, играе главната роля в определянето на най-подходящия ден за диета. Както знаем, тя е отговорна за приливите и отливите, а човешкото тяло е съставено от доста голям процент вода и други течности, така че виждате връзката, нали? По време на Пълнолуние, тялото ни е много по-склонно да задържа храни и течности, така че е добре да ограничим приема на калории до минимум, защото каквото натрупаме през този период върху тялото си, в последствие много трудно ще се освободим от него.

Най-доброто време за започване на хранителен режим е, когато Луната е намаляваща, а именно периодът малко след Пълнолуние. Този месец това са дните между 10-ти и 20-ти февруари. Тогава звездите подкрепят всички начинания, които са свързани с отделяне, изхвърляне и разделяне. Аналогично, ако сте от малцината, които искат да напълнеят или просто да се сдобият с повече мускулна маса, започнете тренировки и диета малко след Новолуние, а именно между 24-ти февруари и 8-ми март.



2. Марс

Тъй като всяка една диета е свързана с полагането на много усилия, воля и решителност, а тренировките изискват сериозна физическа активност и отдаденост, е редно да видим и разположението на планетата на движението и енергията – Марс. Ако Марс се намира в знаците на своето падение или изгнание Телец, Везни или Рак, или ако се намира в своята ретроградна фаза, моля, отложете отслабването за някой по-благоприятен ден от годината. На 16-ти февруари Марс навлиза в знака Козирог, където се намира в екзалтация. Това е изключително подкрепяща позиция за хората, които са решили да променят начина си на живот, защото ще поставят началото на нещо, което е в синхрон с характеристиките на планетата. Най-важното обаче е, че ще бъдат постоянни в своите действия.



Пълнолунието, което ще се случи на 9-ти февруари, ще бъде в знака Лъв и ще ни подкрепи с творческа и оригинална мисъл за вида на менюто, което ще изберем за нашата диета. Отделно мощната енергия на самото Пълнолуние ни прави по-инициативни, а лъвският ентусиазъм ни помага да дадем максимума от себе си за постигането на невероятни резултати. Не забравяйте да приемате повече течности през този период, за да подпомогнете засиленото извличане на токсини от организма. Може да се почувствате подути, но това не трябва да ви тревожи. Избягвайте алкохола и трудносмилаемите храни, защото тялото ви в този период е много по-чувствителен към тях и е възможно да ви причини стомашен дискомфорт.

Най-важното е да вземете инициативата в свои ръце, а звездите са само подкрепата, от която всички имаме нужда за успешна реализация на плановете ни. Консултирайте се с вашия лекар и следвайте стриктно неговите препоръки, за да не се получи обратният ефект – вместо жизнени и здрави, да се почувствате отпаднали и с болки в гърба и кръста.

Четете още: Каква е мисията ви в живота според зодията

* През февруари раздаваме подаръци. Искаш ли да спечелиш два парфюма, харесай нашата Инстаграм страница от тук!