Автор
Десислава Недева

Най-масовите фобии сред зодиите

Знаете ли, че съществува връзка между нашите страхове, чувството на несигурност и зодиакалният ви знак? Вероятно се чудите кои са тези универсални ужасии, които тревожат отделните зодии?

По принцип всеки човек има някаква фобия или ирационални страхове, но е изключително интересно да се проследи връзката несигурност – зодия. Вижте в следващите редове каква зависимост открихме и защо определен знак от зодиака е по-чувствителен и реагира по-бурно на заплахи от различен характер.

Овен

Овните са доста самоуверени, енергични и дори прекалено самонадеяни, затова няма да учудим никой като кажем, че най-големият им страх е да останат незабелязани или никой да не помни тяхната личност. Те искат да оставят следа в света и да се прочуят със своите постижения. Това, което им пречи най-много в постигането на вътрешен баланс, е че не се вслушват в съветите на хората, които им мислят доброто.



Телец

Телците са топлосърдечни, обичливи и устремени. Те жадуват за сигурност и често се страхуват от промените, които неизбежно се случват в живота на всеки един човек. Телецът се стреми към стабилност и структура и ако нещо заплашва присъствието на тези състояния в живота им, реакцията е панически ужас и липса на концентрация. Понякога дори се страхуват от неща, които още не са се случили и дори нямат потенциала да се случат в близкото бъдеще.

Близнаци

Ако сте зодия Близнаци, то вие несъмнено сте изключително комуникативни, променливи и интелектуално ангажирани. Любопитството ви води на необичайни места в търсене на знание и нови преживявания. Това, от което най-много ви е страх, е да потънете в рутината и сивото ежедневие, а ужасът да загубите свободата си граничи с паника. В отношенията си с околните се чувствате несигурни, когато не сте заобиколени от съмишленици.

Рак

Раците са обичливи, внимателни и състрадателни. Освен това могат да бъдат свръхемоционални. Тяхната чувствителна душа се страхува най-много от това да бъде отхвърлена и наранена. Те не обичат да бъдат съдени прекалено строго за постъпките си и ако разберат, че някой не одобрява думите и действията им, стават изключително нападателни и резки. Често сменят настроението си и изпадат в депресивни състояния, но рядко го показват, за да не бъдат съдени и за това.



Лъв

Лъвовете са щедри, енергични и креативни. Те обожават да бъдат в светлините на прожекторите и да омайват всички с харизматичната си особа. Те са изявени лидери, поради което най-големият им страх се корени в това да бъдат забравени или най-лошото незабелязани. Лъвовете ненавиждат да се чувстват невидими, което има много общо с прекалено голямото им его, което понякога им пречи повече, отколкото им помага.

Дева

Девите са перфекционисти. Те са свръхкритични, но надеждни. Нещото, което най-много мразят на този свят е липсата на организация. Когато пред тях стои някоя задача, те ще я отметнат два пъти по-бързо и качествено, не само защото са интелигентни, но и защото имат отработен маниер и отношение към детайла. Най-големят страх на Девите е да не оправдаят собствените си големи очаквания. Чувстват се особено несигурни в опитите си да запазят понякога нереалистичното високо ниво на стандарта, по който искат да живеят.

Везни

Везните са нерешителни, романтични и дипломатични. Те са силно социални, дружелюбни и омагьосват всички със своя непринуден чар. Понякога могат да бъдат много нерешителни и не предприемат никакви действия, преди да са изследвали всички аспекти на даден проблем или ситуация. Подходът им е логичен, аналитичен и обстоятелствен. Това освен позитиви, може да носи и много негативи, когато се превърне в безпокойство, прекалено обмисляне на нещата и дори параноя. Чувстват се несигурни в опитите си да се харесат на всички, което е на практика невъзможно и им носи само главоболия.

Скорпион

Скорпионите са свръхемоционални, интуитивни и злопаметни. Те са изключително потайни и ако се опитате да навлезете прекалено навътре в душите им, рискувате да ги изплашите и да избягат много надалеч. Най-силно се страхуват от предателството, особено когато е извършено от някой, на когото гласуват огромно доверие. Чувството за несигурност при тях извира от страха да бъдат унижени по някакъв начин. Ето защо често функционират зад кулисите.



Стрелец

Стрелците се славят със своя оптимизъм, чувство за хумор и прямота. Понякога могат да бъдат доста досадни и дървени философи, но никога не спират да учат нови неща, което е похвално. Най-големият им страх е да не загубят свободата си. Те поначало са доста независими личности и ако някакво обстоятелство застрашават да промени начина им на живот, започват да се чувстват доста дискомфортно. Несигурност в поведението им носи чувството, че не са приети и харесвани, ако вниманието не е концентрирано единствено и само върху тях.

Козирог

Козирозите са амбициозни, внимателни и практични в поведението си. Те са работливи, да не кажем работохолици и винаги имат цел, която да преследват и върхове, които да покоряват. Добрата новина е, че винаги имат изготвена стратегия и успехът рано или късно ги спохожда. Така че не е тайна, че техният най-голям страх се оказва този от провал. Те не могат да си позволят лукса да не реализират мечтите си, защото в противен случай просто няма да имат стимул за живот.



Водолей

Водолеите са известни със своя независим, непредсказуем и хладнокръвен характер. Те ценят свободата си и не търпят ограниченията, които носят различните обвързаности. Обичат да поемат рискове и имат оптимистичен подход към света. Най-големият им страх е да изгубят своята индивидуалност или да направят компромис с идеите и вярванията си. Но това, което пазят като очите си, е своята независимост. Несигурност в отношенията им носи обвързването и съобразяването с чужди правила и норми.

Риби

Основните характеристики на представителите на зодия Риби са състрадание, себеотрицание и отзивчивост. Те обичат да помагат на другите и се чувстват добре в компанията на хора, защото чувството на изолираност ги прави наистина много, много тъжни. Сигурно няма да изненадаме никой, като кажем, че Рибите се страхуват най-силно от отхвърлянето. Самотата, липсата на човек, който да обичат са врагове номер едно за самочувствието на тези прелестни създания. Несигурността в поведението им произлиза от страха да не разочароват най-важните за тях хора в своя живот.

Четете още: Какво най-силно ядосва отделните зодии