Автор
Астролог - Ивелина Пенчева

Най-точният месечен хороскоп за всички зодии през декември

Овен

Скъпи Овни, декември има променливо "космическо" време през цялото време. Всичко, което е скрито или тъмно, независимо дали се отнася до вас самите, вашите взаимоотношения или обществото, в което живеете, излиза наяве.

Този месец благоприятства професионалния ви живот, за разлика от личния ви живот. Това в известен смисъл означава, че ще бъдете по-загрижени за проблемите в работата или те ще бъдат по-важни за вас. Проблемите или интересите на другите също ще бъдат важни за вас, тъй като чувствате нужда да имате тяхната подкрепа, за да постигнете собствените си цели. Това не е време за самостоятелни действия или за показване на себе си. Трябва да направите някои компромиси и да приемете по-широкия консенсус.
Уран е планетата на внезапни събития, изненади, но понякога и на хаос. Създава интензивни вибрации на енергийно ниво и действа като катализатор при вземането на решения за промяна.

Влиянието на Новолунието и слънчевото затъмнение на 4 декември ще бъде силно както на текущо ниво, така и на лично ниво за всички. Предлага чудесна възможност да се отървете от всичко, което ви тежи и действа токсично в живота ви, било то ситуации, саморазрушителни навици, токсични лични или професионални взаимоотношения и на тяхно място да изградите по-здравословни основи в живота си. Това Новолуние активира доминиращия аспект на годината, квадрата на Уран със Сатурн (24.12.).

Венера продължава да транзитира в Козирог, насърчавайки ви да имате по-отговорно и зряло отношение към вашите взаимоотношения, но и в управлението на вашите финанси. Може би във водовъртежа от събития и трудностите, с които се сблъсквате на други нива в ежедневието си, имате нужда от по-смислени, спокойни и сигурни взаимоотношения.
Меркурий в Стрелец през първата половина на месеца ще ви помогне да отворите духовните си хоризонти, да популяризирате идеи, мисли, да пътувате и да откривате нови пътища.

Телец

Скъпи Телци, през декември трябва да сте по-гъвкави, вместо да поддържате твърда позиция. Трябва да правите компромиси в различни ситуации, ако искате да поддържате баланса и положителното настроение. Ще има развитие, на което няма да можете да повлияете или контролирате. Можете да постигнете целите си обаче с помощта на хората около вас и като използвате здравия разум.

Този месец ще бъде много положителен за вашите професионални дела. Ще има възможности да покажете уменията си и ако сте в процес на търсене на работа, ще има добри възможности да промените ситуацията си. Ще получите оферти, върху които трябва да помислите сериозно, за да вземете най-доброто решение. От друга страна, бъдете внимателни, преди да поемете нови отговорности или да започнете нови начинания.

Освен това трябва да бъдете много внимателни с характера си, за да ограничите всякакви изблици на агресия. Трябва да сте по-сдържани. Можете да се освободите от проблеми и хора, които източват енергията ви. Вашият социален живот и приятелства, както и всякакви групови ангажименти, в които участвате, изискват особено внимателно отношение през този месец.

Хората, които ви заобикалят, особено тези, които обичате и за които държите, ще бъдат ваш първи приоритет. Вие сте в мир със себе си и се чувствате напълно спокойни с любимите си хора. Заслужавате го, в края на краищата, вече трябваше да преодолеете редица препятствия. Ако сте женени, знайте, че брачният живот ще бъде отличен, с интензивна страст и емоции.

Вашият социален живот ще бъде много интензивен, с много възможности за забавление. Ако сте необвързани, ще завържете интересни запознанства на места, свързани с образование или религия, през първата седмица на месеца. В любовния си живот ще имате много възможности за общуване и контакт с различни интересни хора. Интересна перспектива на вашето работно място също е вероятно да се появи и да се развие положително.

Близнаци

Скъпи Близнаци, през декември вашите амбиции трябва да бъдат оставени настрана за известно време, тъй като планетарната обстановка не предлага благосклонността си за преследването им. Вие разчитате повече на сигурността. Смелите спекулации не са за вас. Оставете нещата да протичат нормално, без да оказвате натиск върху тях, и приемете какъвто и да е резултат. Ако търсите работа, ще имате много възможности за това, така че бъдете нащрек. Има много обещаващи възможности и можете да пожънете някои успехи.

Новолунието и слънчевото затъмнение на 4 декември може да повиши нивата на стрес, да създаде нестабилност на работното ви място или да направи промени в хората около вас и отговорностите. Вие сте много креативни, но идеите ви не се одобряват навсякъде. Но това не е причина веднага да изхвърляте плановете си зад борда, напротив! Определено имайте това предвид. Ще се възползвате от това на по-късна дата.

През първата половина на месеца, Марс от Скорпион ще настоява за развитие в ежедневието, понякога ще причинява повече раздразнение и стрес. Поддържайте контрол върху реакциите и чувствата си. В крайна сметка ще можете да създадете хармония в емоционалния си свят и във взаимоотношенията си с хората около вас.
Тъй като ежедневната работа изисква много сили, трябва да се поглезвате по-често с уелнес процедури през свободното си време. Например масаж с ободряващо ментово масло не само ще се отрази добре на организма ви, но и бързо ще презарежда „батерията ви“.

В любовния си живот ще имате възможност да завържете нови познанства и да общувате с различни хора, като по този начин ще увеличите шансовете за създаване на нова романтична връзка. Вие сте доста общителни и това ви прави интересни и достъпни. Вашият чар ще бъде интензивен и това няма да остане незабелязано от противоположния пол.

Рак

Скъпи Раци, вашият основен фокус през декември ще бъдат вашите деца и творчески проекти. Повече планети ще ви подкрепят и ще получите възможност да докажете творческите си умения.

Планетарната обстановка ви тласка да се справяте както с вашата работа, така и с домашни и семейни проблеми. Ще разпределите времето и вниманието си между двете области, както е нормално. Трябва да се адаптирате към ситуациите и да правите необходимите компромиси, ако искате да постигнете целта, която имате в живота си.
Новолунието и слънчевото затъмнение на 4 декември ще се отрази на работното ви място, както и планетите, които ще им правят компания. Ще трябва да покажете много енергия в работата, защото проектите ви ще бъдат много конкурентни.

Това е много чувствителен период за вашите приходи, както и за разходите. Ще се появят много финансови нужди и това ще продължи през целия месец. Трябва да помислите два пъти, преди да направите огромна инвестиция.

През месеца може да се появят нови възможности за работа. Търсещите работа трябва да използват това време много разумно. Меркурий иска да се реализирате, така че ще получите подкрепа от него в търсенето на нова работа.

Венера ще повлияе на вашите взаимоотношения, докато преминава през знака на Козирог. Може да започнете да общувате повече и това да доведе до нови контакти в живота ви. Добър момент да използвате тези контакти за личния си живот. Хората ще ви оценят за добрия ви външен вид и поведение.

В утвърдения любовен живот за съжаление ще има кавги, така че трябва да бъдете много внимателни с партньора си. Ще се сблъскате с някои предизвикателства във връзката. Можете да очаквате някои емоционални разправии в съществуващите отношения. Но и връзките, които са в началото, могат да пострадат. Ако вече преминавате през някаква криза в отношенията, тогава не трябва да взимате емоционално мотивирани решения. Същото важи и за професионалните ви взаимоотношения. Бъдете търпеливи и това ще бъде най-правилната стратегия.

Ако търсите партньор, сега трябва да бъдете малко внимателни. Под влиянието на Венера и Юпитер може да се случи да се влюбите до уши и да гледате всичко само през розови очила. По-добре стойте здраво стъпили на земята.

Лъв

Скъпи Лъвове, през декември ще трябва да се адаптирате към ситуациите, които са пряк резултат от вашите минали действия. Сътрудничеството с други ще ви помогне да постигнете целите си. Месецът ще бъде много натоварен и ще трябва да намерите време и баланс между семейството и работата. Ще има конфликт между професионални интереси и семейни проблеми. Трябва да балансирате нещата и да успеете да проявите еднакво внимание и в двете области, справяйки се с различните проблеми, които ще възникнат.

Проблемите, свързани с децата, ще изискват вашето внимание. Опитайте се да бъдете хладнокръвни и да контролирате ситуациите. Трябва да се доверите на инстинктите си, но и на силните си страни. По-късно през месеца ще си възвърнете доброто настроение, оптимизма, бистър ум за мислене и определяне на приоритети.

Вашият трудов живот може да стане изключително важен. Венера транзитира през вашия сектор на работата и здравето, внасяйки хармония на работното място между вас и колегите. Това е много добър момент за работа по творчески проекти. Възможно е дори да започнете служебен роман или също така да срещнете някого, докато тренирате във фитнеса, ходите на йога или се занимавате с подобряване на здравето.

Ще има нови събития в дома ви и те могат да се появят под формата на сделки с недвижими имоти и преместване на ново място или семейни събирания по повод. Може да имате някои здравословни проблеми или да започнете нова програма за грижи за здравето. Избягвайте сладките храни и твърде пикантната диета, в противен случай ще има проблеми с храносмилането.

В любовния ви живот планетите ще ви благоприятстват с положително настроение и ще ви дадат перспектива да намерите нова любов или да обновите забравени чувства. Сатурн дава стабилност на партньорството ви. Дори едно приятелство може да доведе до голяма любов.

Дева

Скъпи Деви, през декември ще се съсредоточите най-вече върху вътрешните проблеми. Професионалните ви стремежи са на второ място след други, по-важни неща. Ще трябва да се справите предимно с вътрешните си нужди, както и с тези, свързани със семейството ви. Ще осъзнаете колко е важно да правите неща, които ви доставят удоволствие и емоционално удовлетворение.

Ако планирате да се борите за по-добра позиция в службата и търсите повишение, сега е подходящ момент, звездите са на ваша страна. Ще се чувствате уверени, докато вървите към целите си, но и ще разчитате все повече на хората около вас, тъй като ще имате нужда от тяхната подкрепа, за да постигнете тези цели.

Могат да се появят творчески проекти и да започнете свои собствени начинания. Ще търсите нови възможности да покажете уменията си. Това е добър момент да изучавате нещо или да преподавате на други. Тези, които работят в спекулативния бизнес, трябва да бъдат много пресметливи и предпазливи, защото Венера може да ви направи невнимателни и това може да създаде проблеми. Ще имате внезапни срещи или непланирано пътуване през месеца.

Отслабеният запас от жизнена енергия може да ви направи по-инертни, емоционално нестабилни на моменти. Отслабеният биопотенциал може да повлияе на способността ви да се концентрирате, което може да доведе до грешки в работата, при обработка с документи, а също и да провокира опасни ситуации по пътищата. Втората десетдневка ще е по-натоварен период за мнозина от вас.

Този месец като цяло ще бъде положителен за вашия любовен живот. Харизмата ви, благодарение на Венера, която преминава през вашия пети дом, е просто огромна. Ще бъдете привлекателни и няма да останете незабелязани от хората около вас. Това ще ви помогне да завържете нови запознанства. Вдъхновявате други хора и скоро някой може сериозно да се влюби във вас. Това ще бъде период с много флиртове, но и по-креативен период за вас с повече възможности за забавление и радост. Обвързаните и семейните Деви също ги очаква спокоен период в любовта. Ще прекарате хубави мигове с партньорите си.

Везни

Скъпи Везни, декември ще ви насърчи да преосмислите живота, целите и желанията си. За да разрешите различни въпроси, ще трябва да проявите търпение, постоянство и да правите това, което е интересно и важно не само за вас. Сега не е подходящо време да планирате големи постижения и решителни стъпки. Енергията ви няма да е на ниво.

От професионална гледна точка всичко върви както обикновено. Следователно много големият успех не е непременно в програмата. Вместо това използвайте времето за рутинна работа. Вашите собствени сили ще бъдат достатъчни, за да постигнете целите си и да се придвижите смело към тяхното постигане. Няма да имате нужда от подкрепата и напътствията на другите, ако искате да избегнете компромиси.

Животът ви ще премине през някаква нестабилност поради натовареност. Може да ви причини и леки физически проблеми, така че трябва да се погрижите за здравето си. Прекомерният стрес може да ви навреди, а и жизненият потенциал намалява. Опитайте се да намерите разумен баланс между работа и почивка. За да се чувствате добре, трябва да поддържате тялото си в добра форма. Не забравяйте да ядете навреме, да спите достатъчно и да прекарвате повече време с тези, които обичате. Ако е възможно, планирайте едно малко пътуване за 2-3 дена на някое тихо местенце преди края на годината, това ще възстанови силите ви.

Вашият управител Венера ще се движи през земния знак Козирог дълго време и това ще се отрази на вашето семейство. Венера е планета на мир и щастие, така че можете да очаквате подкрепа от семейството.

Ще се посветите на семейните въпроси, като работите с цел създаване на хармонична среда. Някои отдавна са осъзнали, че връзката им се нуждае от подобрение. Може би ви липсва търпение, доверие и взаимно разбиране с партньора. Не се опитвайте да замитате проблемите под килима, обърнете повече внимание на тези точки. Активните и положителни енергии на Космоса ще ви помогнат да се възползвате от своите действия.

Скорпион

Скъпи Скорпиони, декември обещава да бъде добър за вашия знак. Професионалният ви живот няма да бъде вашият фокус за този месец. Повече ще се съсредоточите върху личния си баланс и удоволствие.

Някои ще решат да сменят работното си място за по-перспективно, други ще се замислят за търсене на допълнителни източници на доходи. Ако търсите работа, обърнете внимание на всички предложения, които получавате и бъдете много внимателни. Каквото и да планирате за бъдещето, било то, че искате да се отървете от старите отговорности или да започнете нещо съвсем ново, благодарение на Марс ще имате необходимата ви сила до средата на декември, за да правите всичко последователно и целенасочено. Необходимо е да определите конкретни цели. Не бива да сте в облаците и да правите дългосрочни планове. Колкото по-конкретна е целта, толкова по-лесно е да я постигнете.

Само не трябва да се забърквате в съмнителни проекти. Звездите не покровителстват печалбите от измама.
В личен план всичко зависи само от самите вас. Възможно е вашата половинка да не се чувства много добре, тъй като не усеща вниманието ви. Ако обградите любимия човек с повече любов, тя ще се върне при вас умножена. Малко повече романтика и дори най-утвърдените връзки ще заблестят с нови цветове.

Този месец любовният ви живот ще бъде интензивен, изпълнен със страст и импулс. Вероятно ще се поддадете на физическите удоволствия. Вашият личен чар ще ви направи център на внимание и лесно ще можете да привличате хората. Ако сте необвързани, излезте, забавлявайте се и се потопете в играта на флиртуване и съблазняване. Внимавайте да не сплашвате другите със своя ентусиазъм и прекомерно самочувствие. Любовната планета Венера е в Козирог и носи стабилност и сигурност в емоционалните въпроси. Нептун добавя нотка на романтика. Ще се почувствате като на седмото небе.

Стрелец

Скъпи Стрелци, декември обещава да бъде успешен за знака ви. Хороскопът предсказва късмет, който ще допринесе за самочувствието. Планетите ще ви подкрепят във всички начинания. Остава само да си определите конкретни цели. Уверете се, че правите неща, които ви харесват, но бъдете малко по-внимателни в началото на месеца.
Може да поемате рискове, но в границите на разумното. Важното е да проявявате търпение, като същевременно останете настойчиви и постоянни. Креативността ви ще ви помогне да генерирате идеи, които могат да се материализират.

В работният колектив, където участвате са възможни разногласия и неприятни ситуации. Звездите ви съветват да не участвате в задкулисни войни, тъй като това не е най-добрият период за битки. Бъдете сдържани в емоциите, за да не попаднете в неприятна ситуация. Изглежда, че вашите бизнес дела нямат значителен потенциал за развитие, така че не изразходвайте енергията си ненужно.

Здравето на Стрелец през декември изисква внимание, освен сезонните вирусни заболявания. По-добре да започнете укрепване на имунната система предварително. Психичното напрежение може да предизвика нервен стрес, поради което е толкова важно да не забравяте почивката. Силата се намира в спокойствието! Това е особено вярно в средата на декември.

Вашият любовен живот призовава за повече внимание този месец, тъй като изглежда, че връзката ви ще се сблъска с проблеми и напрежение. Причините за това до голяма степен ще бъдат умората и депресията. Планетарната обстановка дава негативни влияния в тази област и е по-добре да бъдете по-сдържани, за да мине всичко гладко. Някои връзки, които не са особено стабилни, ще преминат през изпитание.

Ако искате да уредите личния си живот, ще трябва да предприемете някакво действие в тази посока. Вероятността от нови срещи е голяма. Невъзможно е да се предвиди предварително на кое място можете да срещнете съдбата, но се препоръчва да не пренебрегвате близкия кръг от приятели.

Козирог

Скъпи Козирози, през декември очаквайте някои интересни развития. Оттук нататък се очакват значителни промени. Новата година отваря още по-невероятни възможности за вас, важно е само да се подготвите за тях правилно.

През този месец звездите препоръчват да си направите равносметка и да се завършат всички текущи дела. Може да има моменти, в които ще се чувствате неудобно, но така ще можете да видите как животът ви се променя и развива и да предприемете следващата стъпка. Ще направите всичко необходимо, за да стигнете до върха.

Условията са благоприятни за вас и вие ще откриете уникален начин да постигнете напредък. Най-накрая ще успеете да избегнете стагнацията. Оптимизмът ще ви помогне да постигнете желаните резултати. Отворени сте и за нови теми, които могат да имат положителен ефект както в професионален, така и в частен план.

През първата половина на месеца работната среда ще бъде напрегната, трябва да решите текущите въпроси. Ще срещнете някои трудности в общуването и себеизразяването. Може дори да има психическо напрежение.

Краят на месеца не е подходящ за смяна на работни места или намиране на източници на допълнителен доход. Финансовото състояние ще бъде стабилно, не се очакват специални печалби. Трябва да се грижите добре за финансите си до средата на декември, Меркурий ще ви накара да харчите ненужно и също може да се сблъскате с някои неочаквани разходи.

По въпросите на любовта не всичко е толкова просто. Може да отправяте прекомерни изисквания към хората, които обичате и това от своя страна да предизвика разногласия. Чувствата ви на ревност могат да предизвикат скандал.

През декември Венера е щедра към вас: вие сте обичани, вие сте обожавани, на вас се възхищават. Интересните срещи осигуряват растеж в приятелския кръг! Вашият личен живот навлиза в период на еволюция и промяна. Ще можете да изпитате нови ситуации, които може би сте търсили от дълго време. Вероятно ще се запознаете с нови хора, ще експериментирате с нова връзка или ще развиете съществуващата си. Използвайте добре времето си и резултатите ще ви задоволят.

Водолей

Скъпи Водолеи, през декември ще видите светлината в края на тунела, така че ще можете да погледнете по-смело в бъдещето. С подновена увереност ще ковете планове за бъдещето през новата година.

На работа е добре да бъдете внимателни. Нещата няма да са особено негативни, но все пак трябва да се движите с повишено внимание и да сте нащрек през цялото време. В крайна сметка ще постигнете по-добро управление на вашите бизнес дела. Сатурн ви насърчава да не поставяте задълженията на заден план, тогава винаги ще имате свободни ръце да реагирате на благоприятни възможности.

Вашите амбиции са пламенни и сте готови да покажете на света защо никога не сте втори, а винаги най-добрите. Освен това можете да видите положително развитие в професионалното сътрудничество и да изпитате благосклонността на планетарната обстановка. Ако в момента сте без работа, това е чудесен момент да побързате и да намерите друга възможност. Мнозина ще обновят жилищното си пространство. Може да искате да актуализирате или обновите нещо.

През декември е важно да останете на повърхността, да не експериментирате, да не провеждате реформи. Бъдете внимателни към другите, защото някои хора могат да ви въвлекат в непредвидими, трудни и объркващи ситуации. Несъзнателно, сами също можете да си създадете неприятности и проблеми.

С Юпитер във вашият знак, а също и благодарение на Марс, ще бъдете в топ форма през декември. Почти през целия месец ще събирате сили и ще се подготвяте за нови стартове през следващата година.

В любовния си живот през този месец ще преживеете интересни развития, стига да помогнете на ситуацията. Вашата интимна връзка навлиза в нова фаза, което ви кара да се чувствате сякаш всичко, което ви държеше в застой досега, започва да се разрешава. Вселената ви подтиква да излезете от блатото и да направите още една крачка напред. Ако сте необвързани и търсите партньор, поемете инициатива и се движете с оптимизъм към тях.

Риби

Скъпи Риби, декември ще ви донесе много положителни елементи и трябва да направите всичко възможно, за да се възползвате максимално от тях.
Декември е и месецът за поемане на нови отговорности, въпреки че ще имате достатъчно работа. Започвайте и завършвайте работните задачи, не ги отлагайте, защото можете да влезете в конфликт с началниците си. Ако не сте на правилния път в кариерата, това ще бъде особено забележимо, защото накъдето и да се обърнете ще срещнете стена. Използвайте това като тест на космическата реалност, за да преоцените целите си и да се ориентирате в нова посока. Каквото и да ви се изпречи, опитайте се да го разрешите бързо, така че да имате по-голямо чувство за стабилност под краката си.

През първата половина на декември ще сте в меланхолично настроение и ще искате почивка. Вашата енергия ще бъде доста активна, но нестабилна, което може да предизвика емоционални изблици, интензивни страсти, редуващи се с апатия и летаргия. Марс и Уран ще ви донесат много идеи, но те са трудни за изпълнение. Затова обмислете внимателно плановете си и се въздържайте, когато се съмнявате.

В самото начало на месеца може да възникне проблемна ситуация, но ще я решите бързо, без много усилия. Спрете да обръщате внимание на клюките. В края на краищата хората винаги ще обсъждат другите. Избягвайте дискусии за религия, философия и политика. В противен случай подобни дебати ще завършат с кавга. Добър момент за търсене на нова работа или присъединяване към творческа група. Прекарвайте повече време със себе си и с близките си и тогава душата ви ще влезе в равновесие.

Юпитер и Сатурн във вашия ХII дом могат да облекчат всяко съпротивление, което може да почувствате. Прогресът и трансформацията ще ви завладеят като необходим душ, който може да ви очисти от предразсъдъци и други страхове или видове негодувание.

Този месец ще ви донесе интересни развития във вашите взаимоотношения. Еволюция, напредък, просперитет и късмет за вашия любовен живот. Връзката, която е била в застой, сега навлиза в период на развитие.

Четете още: Зодиите, които ще се радват на най-голям късмет през идващата 2022-ра. Вие сред тях ли сте?