Автор
Десислава Недева

Не само Близнаците са двулични... Всъщност всяка зодия крие двойнствен характер

Всички сме чували клишето, че Близнаците са двулични, но никой не споменава за Стрелците, които са изобразени като кентавър – наполовина човек, наполовина кон, нито пък за Рибите, чийто символ също е представен от две риби. Майка ми казваше навремето: „Човек е най-тайното нещо на земята. Никога не знаеш какво се крие в душата му.“ И може би е права. Защото изучавайки астрология, установих, че действително всяка зодия притежава доста противоречиви характеристики. Нека видим в какво се изразява двойнственият характер на 12-те знака от зодиака.

Овен

Овенът кипи от енергия. Той е страстен, напредничав, дързък и амбициозен. Когато някой влезе в стаята и тя изведнъж засияe, бъдете сигурни, че е зодия Овен – толкова е уверен, волеви и готов да отстоява както себе си, така и своите близки. От друга страна обаче, колкото повече се задълбочават отношенията ви с първия знак от зодиака, толкова повече разбирате за раздразнителната му, доминираща и агресивна страна от неговия характер.



Телец

Телецът заляга здраво, за да поддържа стабилността в живота си, от добре платена работа до партньор, който да ги държи здраво на земята. Телецът е отдаден и лоялен към своя любим, като в същото време обича изисканите неща и се стреми да си осигури висок стандарт на живот. За съжаление, като един истински бивол, той може да бъде непоправимо твърдоглав, праволинеен и безкомпромисен. Освен това има склонност да проявява собственическо чувство, да мързелува и прекалено много да си угажда.

Близнаци

Близнаците са образец за това какво означава да имаш двойнствен характер. Те буквално комбинират две отделни личности в една и общуването с тях понякога се оказва истинско предизвикателство. Те са приятелски настроени, общителни, широко скроени и дружелюбни и оставят впечатление у останалите, че никога не се отдават на негативни мисли. Сякаш не си слагат нищо на сърцето и депресията е непозната за тях дума, която съществува единствено в речниците. Това обаче е характеристиката само на единия близнак. Другият е доста неспокоен, невротичен, взима прибързани решения и често се отнася леконравно към живота.

Рак

Раците притежават редица положителни качества, макар често да ги забравят и да страдат от ниско самочувствие. Те са грижовни, състрадателни, отдадени и лоялни партньори. Притежават дълбока душевност и винаги ще предложат рамо, на което да се опрете в трудни моменти или просто да поплачете, ако ви се плаче. Доста често обаче им се налага да се изправят пред своите демони, за чието съществуване околните дори и не подозират. Тъй като са свръхчувствителни, те са предразположени да развият тревожност, депресия и други психични заболявания. Понякога имат усещането, че никой не ги разбира и започват да се изолират от света и потъват в самосъжаление.



Лъв

Лъвовете са родени лидери и успяват да приковат вниманието към себе си, където и да се появят. Те са амбициозни, забавни, харизматични и уверени в себе си хора. От друга страна в много ситуации ще забележите, че реагират егоистично, ненужно драматично и претенциозно. Безкрайно дразнещ е и навикът им да се хвалят и да действат повърхностно.

Дева

Девата е ориентирана към детайла и ще анализира даден проблем отново и отново, докато не намери най-разумното решение. Тя е методична, аналитична и винаги постъпва разумно, а в комбинация с безграничното ѝ търпение, се превръща в перфектния слушател и приятел. Когато тези незаменими качества бъдат силно преувеличени, започват да се превръщат в тенденция към прекалено сериозно отношение към живота и непреодолимо желание за контрол. Девата често има нужда да ѝ се напомня да отпусне малко юздите и да се пусне по течението, за да има баланс и хармония в ежедневието ѝ. Няма да се спираме много на критичното ѝ мислене и височките изисквания, които има както към себе си, така и към околните, защото я харесваме и знаем, че тя просто иска да направи света едно по-добро място за живеене.

Везни

Везните цял живот се стремят да поддържат мирни и балансирани отношения с близките си. Те винаги ще се отнесат с нужното уважение и доброта към всеки един човек, независимо дали е крал или просяк на улицата. От друга страна, да се опитваш да хармонизираш всичко в живота си е доста непрактично. За да запазят спокойствието си, Везните са готови да платят висока цена. Добре е да се научат да отстояват себе си и да бъдат по-решителни.



Скорпион

Скорпионите притежават бърз и саркастичен ум, което ги прави незаменими събеседници за тези, които разбират начина им на мислене. Те са емоционални и прикрити, защото пазят чувствата си. Също така са страстни, организирани, надеждни и независими. Може би знаете, че съществуват както бели, така и черни Скорпиони. Вторите са прочути с манипулативната си и отмъстителна натура, затова внимавайте да не си навлечете гнева им.

Стрелец

Стрелците са чаровни и магнетични и привличат тълпи около себе си с оптимистичния си, авантюристичен и вдъхновяващ нрав. В същото време изпитват голяма трудност да се фокусират върху една определена задача и се лутат от едно място на друго без да имат конкретна цел и посока. Освен това са импулсивни, избухливи и раздразнителни и не подбират много думите си, с които могат да наранят дори най-близките си хора.

Козирог

Козирозите са работохолиците на зодиака. Тяхната движеща сила е богатството и успеха и са мотивирани да дадат най-доброто от себе си в този живот. Те са интелигентни, практични и организирани хора, от които стават чудесни лидери, благодарение на таланта им да имат визия за нещата и постоянството да я реализират на практика. За съжаление обаче притежават и тъмна страна на характера, която се изразява в твърдоглавост, високомерие и праволинейност. Рядко се вслушват в съветите на другите, а никой не се е родил научен. Също така лесно се превръщат в мърморковци, на които нищо не им е достатъчно добро и достойно за нивото им.

Водолей

Водолеите са най-интересните и оригинални представители на целия зодиак. Те обожават да пътуват, да опознават чужди култури, да се запознават с нови хора, изобщо всичко, което е интелектуално стимулиращо. Могат да говорят с часове, понеже интересите им са разнообразни и обичат да експериментират с различни дейности. Това е най-хуманната зодия, която ражда най-големите визионери и лидери на планетата. И все пак, имат и сенчеста страна, която се изразява в прекалена сдържаност и липса на емоционалност, а на моменти са и доста отнесени и вятърничави.



Риби

Рибите, също както Раците, притежават дълбока душевност и са толкова емоционални и сензитивни, че изпитват състрадание към всяка една жива твар на планетата. Те са страхотни приятели и отлични любовници, лоялни и готови на всичко, за да защитят близките си. За съжаление Рибите не рядко изпиват затруднение да приемат реалността такава, каквато е, и имат тенденцията да живеят в свой собствен свят. Тъй като жестоката действителност трудно им понася, често се изолират.

Четете още: Коя страна трябва да посетите през 2020-та според зодията