Автор
Десислава Недева

Коя страна трябва да посетите през 2020-та според зодията

Ако и вие обичате да пътувате, но сте обиколили толкова много точки по света и нямате идея коя да бъде следващата ви дестинация, ние ще ви подскажем. Астрологията е едно прекрасно средство, чрез което можете да се съветвате по всякакви въпроси. Пътешествията са едно от тях, защото, признайте си, не всяка ваканция, на която сте били, е протекла според очакванията ви. Понякога се случват непредвидени забавяния, изпуснати полети, изгубени багажи, разболяваме се внезапно, малко преди да заминем или не дай си Боже по време на самата почивка. Никой не желае да изпитва какъвто и да е дискомфорт за нещо, за което е отделил време и пари. Ето защо вижте до коя страна е най-удачно да пътувате през новата година, за да бъде преживяването ви наистина вълнуващо, емоционално и обогатяващо.



Овен

Овенът е първият знак от зодиака и като такъв е изключително авантюристично настроен, особено щом стане дума за непознати и малко изследвани земи. Управляващата планета Марс, която символизира куража и дързостта, допълнително усилва този ваш импулс. Следващата ви почивка трябва да е такава, която ще повиши адреналина ви на макс. Защо тогава не опитате с едно спускане с въже в тропическите гори на Белиз или пък лудо финландско сафари на моторни шейни?

Телец

Телците са управлявани от Венера – планетата на чувствеността. Това означава, че сте силно привлечени от красотата във всичките ѝ проявления, но освен това може да бъдете и доста мързеливи. Те са земна зодия и като такава се чувстват най-добре, когато са максимално близо до природата. Страни като Ирландия и Швейцария, които могат да предложат на своите посетители спиращи дъха гледки, са идеалното място, на което Телецът ще се зареди с енергия през новата година.



Близнаци

Жизнените Близнаци са управлявани от планетата на комуникацията Меркурий, поради което те обожават да са в центъра на събитията и да се забавляват до припадък. Подходящи дестинации за тях са големите космополитни градове, в които кипи живот, а вечерите са създадени за ходене по нощните клубове. Такива са Лондон, Берлин, Сан Франциско, Мелбърн и ние ви пожелаваме да посетите не един, а всички тези четири невероятни точки на планетата.

Рак

Зодия Рак се управлява от Луната, а тя символизира семейният уют. Трудно можете да откъснете един Рак от родното му място, а дори и да го направите, бъдете сигурни, че ще се чувства най-уютно на място, което много прилича на това, в което живее. Тази зодия е много привързана към своя род и почита семейните традиции, затова култури, които притежават сходна ценностна система, са им безкрайно интересни.

Лъв

Лъвът се управлява от Слънцето, което означава, че ви привлича топлината, уюта и подвижността. Слънчевата светлина буквално ви зарежда с енергия и позитивни мисли и емоции, затова заложете тази година на екзотичните дестинации, макар да ви се струват банални, тъй като вие винаги искате да блестите и да се откроявате от останалите. Южна Америка, Африка, Френска Полинезия, имате доста интересни и многобройни дестинации за избор.



Дева

Зодия Дева също е управлявана от планетата Меркурий, която отговаря за разума и мисълта. Освен това е земен знак, което прави темите за природата много близки до нейната същност. Отпочива си най-качествено, когато къмпингува сред тихи и спокойни местенца, далеч от светската шумотевица. Девата се грижи добре за здравето си, затова хотели и локации с добри спа центрове и термални извори са идеалният избор за мечтаната ваканция. Норвегия, Непал, Тоскана са все подходящи дестинации, за които да си вземете билет още сега.

Везни

Представителите на зодия Везни са едни от най-общителните хора, с които животът ще ви срещне. Където и да отидат по света, те държат винаги да са обградени с добри приятели, с които да си правят компания и да се веселят. Тяхната планета - управител е Венера, което ги прави естествено запленени от всякакъв вид изкуство. Япония, Виена и Австрия са сред топ дестинациите, които ще задоволят артистичния глад, който изпитват през по-голямата част от съществуването си.

Скорпион

Една от най-емоционалните зодии, Скорпион, със своята страст и интензивност, е привлечена силно от места, които пленяват с мистерия и загадъчност. Невероятното Мароко е може би най-подходящата дестинация за Скорпионите през тази година. Там те ще се насладят на една истинска феерия от екзотичност, закътани сокаци и мъгливи планински хълмчета.

Стрелец

Бинго! Дойде ред на най-големият авантюрист на зодиака. Тук определено ще ни бъде доста трудно да дадем каквато и да е препоръка, защото той може би вече е бил на повечето места по света по един или друг повод. Хедонистичната им наклонност все пак наклонява везните към Южна Африка с нейните процъфтяващи градове и пищни сафари пейзажи.

Козирог

Символът на вашата зодия е самото животно козирог, което може да ни даде насока към мечтаната дестинация за тази година. Вие обичате да изкачвате върхове, както в кариерата, така и буквално в планината, така че една Франция с нейните главозамайващи Алпи е идеалният вариант за лятната ви ваканция.



Водолей

Водолеят е ексцентрикът на зодиака и като такъв предпочита необикновени дестинации, които малко хора биха дръзнали да посетят. Те обичат да шокират хората около себе си, като например да отидат в Москва или някоя скандинавска страна в разгара на лятото, а защо не и да спят в иглу с прозрачен покрив в Рейкявик, Исландия.

Риби

Рибите са управлявани от Нептун, богът на морето, поради което всяко едно място с излаз на море или океан е подходящо за водната им природа. Рибите са състрадателни, нежни и емоционални и за тях също е много важно да имат добра компания, с която да могат да споделят щастливите моменти от пътуването. Цялото испанско крайбрежие, както и Египет са само част от екзотичните дестинации, които ще задоволят както желанието им за плажуване, така и духовните търсения на тяхната душа.

Четете още: Седмичен любовен хороскоп за всички зодии