Новолунието е началото на лунния цикъл – важен ден, на който астролозите обръщат голямо внимание. Този месец новата луна ще настъпи на 9 октомври 2018 г. в 06:48 ч. българско време. Да припомним, че това е първата фаза след т.нар. тъмни дни, които продължават между 3 и 5 дни всеки месец. Жените трябва да внимават в този период, тъй като той се характеризира с повишена емоционалност.

С Новолуние във Везни навлизаме в период, в който ще ни се наложи да поработим сериозно над себе си и над нашия вътрешен мир, да се отърсим от страховете си и негативните мисли. Знакът Везни е с мощно влияние през месец октомври, което означава, че всяка наша стъпка след 10-и октомври ще ни води към нуждата да балансираме себе си чрез другите, да опознаем себе си чрез другите, да се научим да обичаме, да прощаваме, да постигаме целите и мечтите си чрез правилната ни взаимовръзка с другите.

Настъпва период в живота ни, в който ако желаем да развиваме и надграждаме себе си, трябва да се научим как да общуваме с другите. Да комуникираме и взаимодействаме с околния свят по правилния начин, да се вглеждаме във вътрешния мир и на другите, да ги изслушваме и уважаваме мислите и чувствата им. Само в едни честни хармонични отношения можем да придобием завършеност и да познаем напълно себе си, а оттам и да помогнем на другите също да се чувстват добре. Защото само другите могат да ни послужат като огледало и коректив.

През този Лунен месец е подходящо време да преосмислим кардинално това, с което се занимаваме и да вземем решение дали имаме нужда от промяна в живота си, било то в професионален или личен план, Добре е да си зададем и отговорим на въпросите удовлетворява ли ни това, което вършим в момента, доколко то хаби нашата енергия и вътрешен ресурс и доклоко ни удовлетворява и прави щастливи и пълноценни.

На Новолуние всичко може да се сбъдне. Дори най-смелите ви мечти могат да се материализират. Новолуние на 9 октомври е чудесен ден да кажем "Не" на лошите си навици. Например, ако отдавна сте мечтали да се откажете от пушенето или да се захванете със спорт или нещо ново, направете то в първия ден от лунния цикъл. И шансовете ви да успеете ще бъдат много по-големи, отколкото в който и да е друг лунен ден. Също така на този ден е препоръчително да стартирате здравословен режим на хранене.

За да имаме късмет и да се чувствате щастливи през целия месец, астролозите съветват през първия ден на лунния цикъл да сме ведри, лъчезарни и в добро настроение. Усмивките и душевната хармония в днешния ден имат силата да привлекат само хубави емоции до края на октомври.

На Новолуние енергията ни е отслабнала, затова много от нас могат да се почувстват изтощени и унили на този ден. Затова не си заслужава да мислите над нови идеи или да изпълнявате важни неща за вас. Този ден е идеален за планиране, но изпълнението на плана е по-добре да се направи няколко дни по-късно.

Внимавайте с обещанията на този ден. Рискувате да не ги спазите, вследствие на което да загубите доверието на близък човек. На новолуние не правете нови покупки. Най-вероятно те ще бъдат безполезни и парите ще изтичат през целия лунен месец. Астролозите също така съветват да не се подстригвате в този ден, тъй като може да загубите още повече жизненост и енергия.

Ако трябва да обобщим, очаква ни период на промени, на преосмисляне и най-вече на нови вътрешни настройки. На преодоляване на задръжките и страховете, на готовността за едно ново начало в живота ни. На нуждата да сме в баланс и хармония както със самите себе си, така и с околните. В материален и в духовен аспект.

Четете още: Ретроградна Венера ни връща хора, които някога сме обичали