Автор
Десислава Недева

Новолуние във Водолей: Всяка криза е нова възможност

Първото Новолуние за годината се случва в знака Водолей на 24-и януари, точно в 23:43 часа. Интересното в случая е, че Луната ще бъде в квадрат с управителя на зодия Водолей – Уран. Това ще засили неговата непредвидима и новаторска енергия и ще ни направи особено тревожни и несигурни в собствените ни сили. Благодарение на някои по-силни позитивни влияния обаче, ще успеем да се справим с предизвикателствата, ако овладеем емоциите си и се фокусираме върху своите цели.



Всяко Новолуние, както знаем, бележи началото на един нов цикъл от 28 дни. Съвпадът на двете светила, Слънцето и Луната, ни зарежда с неизчерпаема енергия, която ако използваме правилно, ще ни помогне да стартираме своите дълго отлагани проекти.

Както казахме, най-значимият аспект, чието влияние ще усещаме във всяка сфера на нашия живот, е квадратурата между Луната и Уран. Внезапни промени, несигурност и рязка смяна на настроенията са само част от „страничните ефекти“ на това Новолуние. Ще усещате крещяща нужда да заявите себе си и да отстоявате своята независимост, но това ще се случва по един революционен, войнствен и не особено дипломатичен начин. За да противодействате най-адекватно на тази тенденция, ви съветвам да мислите за нетрадиционни методи за справяне със ситуацията. Ако и това не помогне, опитайте с най-елементарното. Когато усетите, че ви залива вълната на гнева, вместо да си го изкарате на най-близките си хора, отидете във фитнеса и спортувайте, докато не остане и частица излишна енергия във вашето тяло.



В момента на Пълнолунието, други две важни небесни тела ще бъдат в напрегната конфигурация. Говоря за квадратa между Венера и Марс, който ще е основният виновник за конфликтите с интимния ви партньор. В периода до следващото Новолуние, страстите са нажежени, но е засилена и агресията в човека, така че ако сте от хората, които по принцип са нетърпеливи и експанзивни, задължително намерете проводник на негативната енергия.

За щастие, планетата на ума Меркурий сключва хармоничен аспект с Марс и подобрява значително общата картина. Мисълта ни е бърза и точна, така че ще успеем да реагираме адекватно на неочакваните промени. Освен това ще бъдем по-продуктивни от обикновено и за отрицателно време ще отметнем доста задачи, които сме отлагали до момента. Амбицията и инициативността ще ни отведат до върхове в кариерата и личните взаимоотношения, които сме виждали само в най-смелите си мечти.



Секстилът на Венера и Юпитер, който се случи днес също ще даде своя принос в омекотяване на ситуацията. Неговият ефект е да ни прави харизматични и чаровни, а това определено ще помогне в изглаждане на взаимоотношенията, след като сме вдигнали чутовен скандал за злободневни проблеми. Освен това носи и надежда и обещание за нова и красива любов на хоризонта. Така че необвързаните могат да тръпнат в очакване на нещо специално, което е приготвено от звездите само за тях. С любов.

Да не забравяме и най-приятната част от всяко едно Новолуние, а именно оформянето и документирането на вашите желания. Тъй като то се случва в знака Водолей, моят съвет е да насочите мисълта си към теми, които кореспондират с неговата енергия. Наблегнете на темите за иновациите, хуманитарните дейности и нестандартните решения. Ето няколко идеи, над които е добре да се замислите и поработите в следващите 28 дни:

1. Разрешете проблем като се опитате да мислите нестандартно и находчиво. Черпете вдъхновение от неподозирани места и ситуации.
2. Погледнете на бъдещето по един нов и позитивен начин.
3. Подобрете социализацията си и се опитайте да разширите обичайния си кръг от приятели.
4. Опитайте се да не бъдете толкова емоционални. Поработете върху своята обективност.
5. Разберете, че всички на планетата сме едно цяло и когато помагате на някой, всъщност помагате на самите себе си.
6. Анализирайте своето поведение и загърбете поне един навик, който вече не ви служи и дори ви дърпа назад в развитието.



Не забравяйте да формулирате своите искания към Вселената най-много 6 часа преди или след точния момент на това Новолуние. Пишете думите на лист хартия с червен химикал и чисто сърце. И помнете, че във всяка кризисна ситуация, има скрито съкровище, което ще обогати живота ви и ще ви направи по-силни и по-добри личности.

Четете още: От утре Венера и Юпитер се съюзяват: щастието чука на вратата ни