Автор
Woman.bg

Пълнолуние в Овен носи промени и ново начало!

Непосредствено след настъпването на астрономическата есен ни очаква още едно значимо събитие, което ще окаже изключително мощно влияние върху нас самите и живота, който водим. Ще ни научи как да се грижим за себе си и за своите нужди по възможно най-пълноценния, успешен и мъдърт начин.

На 25 септември 2018 г. в 5:52 ч. сутринта българско време настъпва Пълнолунието в знак Овен. То е специално с това, че бележи новото начало в живота ни и нуждата повече от всякога да отстояваме това, което искаме и това, към което се стремим и желаем да постигем. И на фона на Есенното равноденствие и на Венера преди съвпада ѝ със Слънцето, в края на техния цикъл, необходимостта да работим над себе си и нашето самоусъвършенстване и да се научим да общуваме по-пълноценно с другите и заобикалящия ни свят застават на преден план.

И така, как ни въздейства знака Овен при пълнолуние? Преди всичко Овенът влива в нас увереността, че това, за което толкова всеотдайно сме се борили и силно сме искали да постигнем, най-сетне ще се случи. Това е времето, в което ще осъзнаем, че е крайно време да поставим собствените си нужди и собствените си лични потребности на първо място. Защото само, когато сме истински удовлетворени вътрешно, ще бъдем полезни и за другите, и с готовност ще им помогнем с каквото можем.
Пълнолунието в Овен ще ни помогне да осъзнаем и още нещо, а именно, че е време да спрем да се колебаем и да се водим по мнението на другите, а да предприемем смелото решение за действие, разчитайки единствено на себе си и собствените си нужди.

Важно е обаче да се замислим върху въпроса проявяваме ли достатъчно такт и дипломатичност в общуването с другите. Опитваме ли се да властваме в живота на другите или сме достатъчно великодушни, зрели и мъдри, че да осъзнаваме, че всеки има свой собствен път и посока, и че собствения му личен начин и метод на действие, по който той смята да ги извърви, е най-правилният? Проявяваме ли в отношенията ни с другите качества като пренебрежение и жестокост, язвителност, надменност и високомерие, грубо или подигравателно отношение? Изпитваме ли гняв, омраза, служим ли си с груб или циничен език.

Добре е да си отговорим и на въпроса какво всъщност искаме да постигнем и наясно ли сме изобщо със самите себе си, със собствените си стремежи, качества и желания. Ако добре осъзнаем защо сме на този свят, какво правим със себе си и как се отнасяме към околните, какво искаме да постигнем и ако поработим над облагородавянето на мислите, чувствата и поведението си както към другите, така и към самите себе си, товава всичко онова, което сме искали да направим, ние ще го направим с лекота. То ще се материализира и развие посредством Пълнолунието в Овен. Но за да се случи това, ние трябва да докажем на себе си и на Вселената доколко сме способни да намерим правилния път към себе си и света, към постигането както на вътрешната хармония, така и на баланса с другите. Защото както знаем девиза на

Овен е "Аз искам!" и само от нас зависи да получим това, което искаме. Всичко, което ни се случва като добро или зло през периода, в който навлизаме, ще ни даде възможност да разберем колко чисто е сърцето ни, и държи ли ни то далеч от качества като мнителност и грубост, егоизъм, избухливост и нетърпение, желание да нараним човека отсреща, да го подчиним и да го унижим. Или напротив – да открием у себе си красиви и градивни качества, благодарение на които да озаряваме себе си и другите със сиянието на вдъхновението, чистотата и любовта.

Именно в това се изразява и новото начало в цикъла чрез знак Овен – с възможността да променим себе си към по-добро, да се погрижим за собствените ни нужди, за собствената ни положителна и висока енергетика. И именно поради близостта на процеса до Есенното равноденствие и факта, че Слънцето се намира в знак Везни – тази нужда към самоусъвършенстване е в името на взаимообмена на енергия с другите, в името на едно по-пълноценно общуване.

Луната е в съвпад с Нептун, което пък ще ни дари с големи прозрения и силни усещания през периода. Няма как да не споменем аспекта на Марс във Водолей – управител на Пълнолунието в Овен, както и с планетата на промяната, на новите идеи, на мисълта и на интуицията – Уран, който се намира в Телец. Мощна квадратура, говореща отново за сигурна промяна, за нуждата да се трансформираме, да се придвижим напред, за нуждата да погледнем живота си в една по-различна и по-широка перспектива, за нуждата да реализираме своите желания и вътрешните копнежи на нашата душа.

И най-важното е да проявим своя вътрешен импулс, огнената искра на знак Овен, която всеки малко или много притежава. Както и страстта да достигнем до това, което истински желаем. Да не спираме да се движим, да не забравяме, че Овен е новото начало в живота на всеки един от нас.

Нека да си пожелаем повече смелост, повече обич, вяра и кураж, да бъдем добронамерени, съобразителни и позитивни към хората около нас. Това е напълно достатъчно, за да постигнем своите мечти и всичко онова, което желаем и към което толкова силно и всеотдайно се стремим.

Четете още: Есенното равноденствие носи чудеса и мощна енергия!