Автор
Астролог - Ивелина Пенчева

Раздели, бунтове и хаотични промени: Вижте какво още ни носи ретрограден Уран

Планетата Уран е в ретрограден период от 20 август до 18 януари 2022 г. Уран е планета в Слънчевата система, седма по разстояние от Слънцето, трета по диаметър и четвърта по маса. Открита е през 1781 г. от английския астроном Уилям Хершел и е кръстена на гръцкия върховен бог на небето Уран. Уран е първата планета, открита в днешно време с телескоп.

Уран е бащата на всемогъщите титани и еднооките циклопи. Уран не играе важна роля в митовете, за разлика от съпругата му Гея, така че гърците го почитат малко и досега не е открито светилище на Уран.

Уран е планета на странностите, ексцентричност, оригиналност, изненади, новини, бунт, свобода. Когато стане ретрограден, нашата вътрешна свобода е в светлината на прожекторите - защитата на свободата и независимостта излизат на преден план. Това е бунт срещу всякакви ограничения.

Енергията на планетата е непокорна, необуздана. Това означава, че времето до края на годината ще бъде доста динамично, в някои отношения непредсказуемо. Уран се стреми да разшири границите, да достигне границите на установеното мислене, да пречупи съпротивата и да отвори нови пътища. Това е експлозия от енергия, която помита миналото, за да отстъпи място на бъдещето. Но когато тази енергия излезе извън контрол, промените стават хаотични.

Плановете на много хора се провалят, възникват проблеми и неприятности във всички сфери на живота. Промяната не винаги е по избор и това е нещо, което много от нас ще научат през следващите месеци. Докато Уран е в ретроградно движение, можете да очаквате всякакви изненади. Уран може да причини екстремни ситуации и хаос, но може да донесе и незабравими моменти!

Ретроградният Уран връща към живот старите нереализирани идеи. Това е най-доброто време за самоизразяване. Ретро Уран е богат източник за нови идеи и експерименти. Медиите са в най-добра позиция да представят нови прогресивни идеи на много хора.

Ретроградният характер на планетата ще продължи да подтиква хората към желанието за бунт и борба с установените правила, но това ще се случва спонтанно. Любовта при много хора ще пострада най-много от ретроградността на Уран. Ще трябва да бъдете внимателни, когато изричате думи и предприемате някои действия, защото лесно можете да обидите партньора си, някой близък, сродна душа, приятел.

Планетата ни кара да преоценим живота си и отношението си към другите. Понякога, по време на ретро движението, това води до факта, че хората се разделят, защото за тях е по-важно да се чувстват свободни, а не щастливи. След няколко месеца, когато енергията на Уран се успокои, хората обикновено започват да съжаляват за своите действия и думи.

През ретроградния период на Уран, не се впускайте в екстремни условия, избягвайте да се занимавате с екстремни спортове; не поемайте неоправдани рискове; не планирайте чести полети, не оставяйте включени електрически уреди и компютри.

Докато планетата се движи ретроградно, случайността ще надделява над предвидимите събития.

Четете още: Тайната рецепта за щастието на всяка зодия