Автор
Астролог - Ивелина Пенчева

Риби, през 2023 година ще сбъднете мечтите си при едно условие

Риби – Скъпи Риби, 2023 ще бъде годината на съзнателния избор. Най-уморително ще ви бъде през първото тримесечие - период, в който ще трябва да се справите с неудобната квадратура на Марс от знака Близнаци (до 24 март). Планетата на борбеността и ероса, поставена на преден план, носи несигурност, липса на сили, умора.

Годината започва за вас с ретрограден Марс във вашия четвърти слънчев дом, създавайки натиск и напрежение не само в семейната ви среда, но също така и в професионалния ви живот. Изискванията ще са много и ще има моменти, в които ще почувствате, че като Дон Кихот се борите с вятърни мелници. Старайте се да не се поддавате на мързела и апатията.

От началото на март обаче ще получите допълнителен тласък от Сатурн, който се премества във вашия знак и ще ви помогне да отрежете сухите клони и да насочите енергията си към нещата, които наистина имат значение. Сатурн от тази позиция за вас има двойно значение. От една страна, това ще ви донесе събития, които ще ви натоварят с допълнителни отговорности и ще ви изморяват. Ще ви подложи на изпитание, ще ви донесе много работа и в същото време ще изисква от вас зрялост, сериозност и отговорност и вече няма да ви е лесно. Но от друга страна ще ви помогне да се отървете от всичко, което ви задържа и не ви позволява да се развивате и ще създаде пространство за новото. Освен това ще ви помогне да сбъднете мечтите си, стига да сте отдадени на тях.

Като цяло 2023 година ще бъде положителна. Всички пътища ще ви изведат до успеха, ако сами не се изключите. Мнозина мечтаят среща с истинска любов и ще я имат, други са предопределени да забогатеят, а трети ще направят шеметна кариера или ще намерят работа, която харесват. Можете да постигнете всичко, което сте си пожелали. Но не трябва да разчитате само на късмета. Той, разбира се, няма да ви изостави, но няма да ви следва сляпо по петите. Вие също трябва да положите необходимите усилия, труд и постоянство. И най-важното е да не се отказвате.

Четете още: 21 тайни от характера на зодия Козирог