Автор
Цвета Герчева

Сапиосексуалност: 4 зодии се влюбват в интелекта на партньора си

Терминът "сапиосексуален" идва от латинското sapio, – умен и разсъдлив. Това е човек, който сексуално привлича и бива привлечен от умнии и разсъдливи партньори.

Има няколко знака, сред представителите на които се наблюдават най-много хора, които биват привличани от интелигентни и креативни партньори, твърдят астролозите. Те се влюбват само в проницателни и образовани хора, които имат дар слово и демонстрират изключителни познания в една или повече области.

Ето и кои са те:

Рак



Ако има зодия, която може да се похвали с природна интелигентност, то това е Рака. Те обаче притежават и една друга черта - да привличат и да бъдат привличани от умни и находчиви партньори. Самите те излъчват харизма, която пленява интелигентните хора, а ако и партньорът им се отличава с академични познания, то сърцето им забива лудо само при мисълта за този човек. Раците държат портньорът им да е начетен и информиран за редица теми от живота. Самите Раци пък се отличават и с голяма емоционална интелигентност и развита интуиция, която им помага да преценяват искреността на хората около тях.

Дева



Девата са сред знаците, които държат изключително много на това половинките им да се славят с репутация на умници. Същото се отнася и за самите тях. Затова, когато срещнат ерудит, те се влюбват в него до уши. Хората от този знак желаят силно човекът до тях да знае или поне да се стреми да знае отговорите на всички въпроси. Самите те притажав способността да мотивират хората около себе си и особено партньорите си да се стремят към усъвършенстване и трупане на повече познания и опит.

Везни



Везните са изключително взискателни както към себе си и собствените си таланти и качества, така и към тези на партньорите им. Когато се влюбят в интелектуалец, те пускат най-магнетичния си чар , за да го спечелят. Самите Везни са обсебени от устрема към нови знания и постигането на нови умения и способности, и като такива се явяват изключителни вдъхновители на своите половинки. Обожават да прекарват свободното си време в четене на книги, писане на разкази или поезия, в рисуване на картини и т.н.

Водолей

Водолеите са вихър от знания. Те са любознателни и обичат да обогатяват себе си с повече мъдрост и умения. Затова партньротие, които притежават същия този устрем, са особено магнетични в техните очи и ги привличат неустоимо. Неслучайно ще срещнете Водолеи, които винаги гледат да гравитират около партньори, открояващи се с висок интелект и постижения в различни сфери от обществения живот - идкуство, наука, култура, политика и т.н. Водолеите не могат да съжителстват с партньор, който е под тяхното интелектуално ниво. За тях това е равносилно на духовно самоубийство.

Четете още: Как да се предпазите от зли очи според зодията