Автор
Десислава Недева

Шестте зодии с най-широки пръсти

Когато говорим за зодии с широки пръсти, винаги трябва да сме наясно, че става въпрос не за глупост и невъзможност да си менажират парите, а за един по-бохемски стил на живот, който пасва на тяхната личност. Но рано или късно настъпва момент, в който хората от тези шест зодии не успяват да изкарат до следваща заплата и липсата на пестеливост започва силно да се усеща в семейния им бюджет.

Нека сега разберем кои са тези шест зодии, които трудно се въздържат от емоционални покупки и затягат коланите в края на месеца.

Овен

Овните са импулсивен знак, такъв е цялостният им лайфстайл. Затова не се учудвайте, че водят в днешната класация. Основният им проблем е, че рядко се замислят преди да купят поредната червена рокля, която ще облекат не повече от веднъж. После може и да съжаляват за това, но какво пък, всяка уважаваща себе си жена трябва да има поне една дреха с етикет в гардероба си, просто така, за извънредни ситуации.



Лъв

Лъвовете са щедри и обожават да купуват подаръци както за себе си, така и за околните. И няма никакво значение дали рожденият им ден се пада следващата седмица или след 5 месеца. Видят ли нещо подходящо, точно след 5 секунди то се намира в подаръчна торбичка и в багажника на колата им. Хубавото е, че колкото обичат да харчат и да поддържат висок стандарт, толкова не спират и да работят, за да увеличат банковите си сметки. Така че кои сме ние, че да ги съдим?

Риби

Рибите цял живот си патят от своята емпатия и желание да помагат на останалите. Дори да знаят, че колегата от техническия отдел, който миналата година ги завлече със стотачка, пак няма да им върне парите, те с охота ще му предложат пак да му дадат заем от собствения си джоб. Особено, ако има някаква драматична история, която съпровожда молбата...Разкажете им за кампания, която ще спаси белите мечки на Северния полюс и ще получите хиляди левове по дарителската ви сметка.

Стрелец

Парите определено не са сред топ приоритетите на Стрелците. Да не забравяме, че този знак се управлява от Юпитер - планетата, която като лупа преекспонира всяко тяхно действие, включително и прахосничеството. Без да се замислят те хвърлят парите си по самолетни билети, резервации в скъпи хотели, изискани ястия и подобни глезотийки. Основният проблем се крие в това, че не си водят никакви сметки и накрая остават изненадани, че в луксозната хотелска стая няма да могат да си поръчат хайвер за вечеря, примерно. Лош късмет, какво да се прави.



Близнаци

Освен ако нямат някакъв огромен стимул да спестяват, Близнаците са склонни да харчат много повече, отколкото печелят. Това е така, защото те не само правят импулсивни покупки, но и обичат да участват в благотворителни кампании, както и държат винаги да са в крак с модата и да се перчат пред приятелите си с придобивки от новата колекция на Прада, примерно. После може да съжаляват и да тичат засрамено към магазина с кутия и касова бележка в ръка, за да върнат иначе най-изящните обувки на света, които някога са обували.



Водолей

Единственото нещо, което може да изкуши един Водолей да даде всичките си спестявания, това са технологии от най-висок клас. А съгласете се, това не е като да си купиш 3 блузки в мола, намалени от 35 на 15 лв. Щастливата новина е, че в повечето случаи това са инвестирани пари, които рано или късно имат своята възвръщаемост. Все пак Сатурн е подуправител на знака Водолей, а както знаем, това е планетата, която има най-тясна връзка с разумното управление на финансите.

Четете още: 9 неща, които трябва да знаете, преди да си вземете мъж Везни