Автор
Десислава Недева

Славянски хороскоп: Вижте кой бог ви закриля

Астрологията е древна наука, която нашите предци са владеели до съвършенство. Нека надникнем в мемоарите на славяните по темата, за да видим на кое божество са оприличавали хората, родени през различните периоди на годината. Ще се изумите от точността, с която ще опишат специфичните черти на вашия характер.

Ярило (21 март – 20 април)

Като първи знак в славянския календар, той носи усещането за вечната младост. Хората, родени през този период от годината гледат на света като на едно голямо приключение. Гребат от живота с пълни шепи и не искат да изпускат нищо от случващото се в близък радиус около тях. Те притежават голяма сексуална енергия, но неовладяна, тя може да бъде причина за честа смяна на партньорите, докато не намерят единствения.



Лада (21 април – 21 май)

Ако сте родени в този времеви отрязък, то вие си покровителствани от богинята на красотата и любовта Лада. Късметът и парите идват при вас с лекота, но ако не положите усилие да ги задържите, със същата лекота ще ви се изплъзнат от ръцете. Животът като цяло е благосклонен към вас, а усещането за любов, топлина и комфорт ви преследва, където и да отидете.

Летница (22 май – 2 юни)

Родените през този период са носители на златно сърце, което хвърля своя блясък и топлина към всичко, което го заобикаля. Те са енергични и обичат вълнуващите преживявания. Стремят се винаги да заявяват себе си, защото са силни и са наясно с качествата, които притежават. Скромността не е силната им страна.

Костром (3 юни – 12 юни)

С настъпването на лятото, родените през това време на годината, са си подсигурили цялото плодородие на отминалата пролет и са надарени с хиляди дарби, за които другите могат само да мечтаят или тихичко да завиждат. Те боравят отлично с думите и могат да омаят всеки, когото пожелаят. Изпитват влечение към всичко скрито и мистично.



Додола (13 юни – 21 юни)

Също както покровителката си Додола, родените в края на месец юни са спокойни натури, които ценят свободното си време и обичат да си почиват и да се глезят. Стресът е неизвестно за тях понятие, но нежеланието да се изправят пред трудностите, често води до посредственост. За щастие животът ги е уредил с късмет и до тях винаги се навърта някой, който им помага да постигнат целите си.

Велес (22 юни – 22 юли)

Велес, б на водата, но също така и на магията, бди над родените през този период от годината. Те са родени лидери и често стават перфектни учители, гурута и преподаватели. Обичат природата и се чувстват най-добре, когато прекарват времето си в планината или някъде сред гъста и зелена растителност.

Дажбог (23 юли – 23 август)

Родените под опеката на Дажбог са изключително състрадателни, но въпреки доброто си сърце, желанието им за власт често ги превръща в безсърдечни тирани. Те не признават авторитети и за тях е жизненоважно да следват своя собствен път в живота.



Мая (24 август – 8 септември)

Нежни и деликатни като цветенца, тези хора не виреят добре във враждебна обстановка, макар че Мая, покровителката на земята, ги държи под зоркия си поглед и не позволява и косъм да падне от главите им.

Мокош (9 сепрември – 27 септември)

Родените през по-голямата част от месец септември не обичат да си губят времето в напразни занимания и ценят всеки момент. Те са далеч от мързеливи, затова успяват във всичко, с което се захванат. Въпреки, че нямат проблем да намират здрава основа под краката си, водата е любимото им място, на което се чувстват като у дома си.

Сварожич (28 септември – 15 октомври)

Със своята силно огнена енергия, тези хора разпръсват над света мека топлина и светлина. Първата половина на живота им често е осеяна с трудности, но през втората те биват щедро възнаградени за всички усилия, които са положили през годините.

Морана (16 октомври – 1 ноември)

Тези хора притежават скрита сила, твърдост и добро здраве до дълбоки старини. Столетниците се раждат по това време от годината. Когато се научат как да използват разумни способностите си, тогава ще постигнат истински успех.



Симаргъл (2 ноември – 30 ноември)

Симаргъл е славянският бог на първичния огън и плодородието. Родените в този времеви отрязък се чувстват най-добре през тъмната част на деня, когато Симаргъл ги покровителства най-силно. Той често им изпраща и пророчески сънища, за да им помогне да разберат живота в по-голяма степен и да намерят смисъла на своето съществуване. Те са надарени с интуиция, която им служи достатъчно добре както през деня, така и през нощта.

Виргон (1 декеври – 23 декември)

Виргон е покровителят на смъртта и подземния свят и хората, родени през декември се славят със състезателния си характер, но в същото време трудно напускат зоната си на комфорт. Това не е лошо, тъй като те са надарени с независим дух и богато въображение.

Перун (24 декември – 20 януари)

Перун е славянският върховен бог – гръмовержец и родените под неговата опека са влиятелни личности, които биват не само обичани, но и уважавани. Ако добре използват своята енергия, тези хора могат да станат велики световни лидери.

Стрибог (21 януари – 20 февруари)

Богът на ветровете дарява хората, родени през това време от годината с гъвкав ум и адаптивност. Те имат богата душевност, която е източник на хиляди нови идеи и това ги прави отадени приятели и очарователни любовници. Стрибог дава изпитания на тези, които се инатят, а защитава действията на мъдрите, инициативни и предпазливи личности.



Род (21 февруари – 20 март)

Род е съпруг на богинята на съзиданието и плодородието Жива и е символ на семейството. Хората, родени малко преди да пукне пролетта, са домошари и обичат да създават големи семейства, за които да се грижат и да защитават. Любов е тяхното второ име.

Четете още: 8 причини защо мъжете никога не забравят жената Овен в живота си

През февруари раздаваме подаръци. Искаш ли да спечелиш два парфюма, харесай нашата Инстаграм страница от тук!