Автор
Десислава Недева

Слънцето прави квадрат с Юпитер и ни зарежда с оптимизъм и добро настроение

На 14 април, Слънцето ще сключи нехармоничен аспект с две планети, чиито съвпад оказва огромно влияние върху нас тези дни. Какво ще се случи, когато и центърът на Слънчевата система се включи в тази небесна конфигурация? Вижте ефекта от тази колаборация в следващите редове.

Квадратът между Слънцето и Юпитер е нож с две остриета. Той може да ни накара да се почувстваме страшно уверени в себе си, горди, щастливи и оптимистично настроени. Но начинът, по който изберем да изразим това наше въодушевление, е жизненоважно за определянето на резултатите. А те могат да варират от небивал късмет и успех в живота до загуби и затруднения.



Най-добрият начин, по който можете да се справите с този предизвикателен транзит, е като демонстрирате уважение, сдържаност и дисциплина. Не поемайте отговорността по няколко проекта едновременно, защото това може да изтощи енергията ви преждевременно и накрая да не ви останат сили да довършите нито един. Съсредоточете се върху една или най-много две текущи задачи и не се пренатоварвайте. С бавни крачки се стига по-бързо, когато знаеш какво правиш и не пришпорващ нещата.



Друг неблагоприятен ефект от квадрата между Слънцето и Юпитер е тенденцията да харчим неразумно. Сега, когато се намираме под карантина и са ограничени действията ни, онлайн пазаруването може да се превърне в компенсаторен механизъм. По принцип е добре да стимулираме икономиката, но нека не прекаляваме. Същото правило се отнася и за храната и алкохола – не преяждайте и не се наливайте със спиртни напитки, само защото ви е скучно или искате да освободите напрежението. Използвайте неизразходената енергия, за да работите над своето самоусъвършенстване като личности. Ако вложите усилията си в конструктивни действия, късметът ще ви споходи рано или късно. А щом има замесен Юпитер, по-вероятно е да е рано.



Освен с Юпитер, Слънцето се намира в твърд аспект и с Плутон. Това планетарно разположение може да повиши нуждата ни да контролираме всяка една ситуация, както и да предизвика конфликти с други авторитетни фигури в нашия живот. Пазете се от екстремни изказвания и деструктивно поведение, защото е възможно да бъдем изтласкани в ъгъла, без цел и посока.

Интензивните емоции и реакции ще служат като буфер за изплуването на повърхността на дълбоко заровени страхове и травми. Но веднага щом осъзнаем причините, поради които не можем да пуснем контрола, ще успеем да еволюираме на по-високо ниво и да позволим на нещата просто да се случват и без нашата непременна намеса. Тогава ще се научим да живеем със спокоен ум и няма да се чувстваме така застрашени от всички страни. Тази трансформация ще бъде едно своеобразно прераждане, което ще повиши вътрешната ни сила и смелост. Тогава ще можем да проявим своята амбиция с непрекъсната работа и усилия, които да положат основите на успеха, който ни чака още зад следващия ъгъл.

Четете още: Кои са 6-те най-горещи зодиакални двойки