Автор
Десислава Недева

Слънцето влиза в знака Овен и носи със себе си промяната

Овенът е първият знак от зодиака и като такъв се свързва с новото начало. То бележи времето, в което природата се събужда от зимния си сън и започва още един жизнен цикъл. Всички ставаме по-енергични и искаме да стартираме сто нови проекта, които сме планирали в главата си, но за съжаление рядко проявяваме постоянството да ги завършим до край. Добре е да се научим на дисциплина и да разберем колко е важно да можем да съхраняваме енергията си, за да я използваме в най-подходящия момент.



Сигналите, които Слънцето изпраща на хората, когато се намира под влиянието на съзвездието Овен, са свързани с присъщия на този знак приключенски дух и зареждащ оптимизъм. По много начини Овенът може да бъде оприличен като бебето на зодиака. Зад завидната им мотивация обикновено стои детския инстинкт да предизвиква, да опитва нови неща и да изследва непознатото. Именно в тези екстремни моменти Овенът се научава успешно да комбинира своя нестихващ ентусиазъм с адекватно пресмятане на риска. Това е доста трудно за тази упорита зодия, която се слави с на моменти безумната си смелост.



Овенът обича винаги да бъде първи и това най-ясно личи в моментите на съревнование. Той обича състезанията, игрите, крайните срокове и динамичната атмосфера, защото те му действат стимулиращо за вътрешното му усъвършенстване. Жизненоважно за тази зодия е да има цел, която да му задава фокус в живота, за да не разпилява енергията си в излишни спорове и конфликти, които така или иначе лесно инициира.

В периода от 20-ти март до 19-ти април всички ставаме някак по-нетърпеливи и по този начин си навличаме доста главоболия. Урокът, който трябва да научим тук е да потиснем максимално своята импулсивност и да внесем аналитично мислене, за да успеем в своите начинания. Друга важна особеност, която проявяваме през това време на годината, е неумението да се вслушваме в съветите на другите и неприемането на чуждия авторитет. Затова бихме били особено успешни, ако точно сега стартираме бизнес или дейност, в която ние определяме правилата и успеха на начинанието зависи единствено от нашата вяра в собствените ни сили, бързите реакции и импулсивните действия.



Най-позитивната промяна, която видимо настъпва в поведението на хората, това е проявата на смелост и благородство. Изведнъж идеалите за нас са висша ценност в живота и сме готови да се борим до край, за да отстояваме това, в което безрезервно вярваме. Но както знаем във всяко добро има и по малко зло. Злото в случая се манифестира като незаинтересованост към чувствата на другите и изобщо случващото се около нас. Понякога устремени да водим своите лични битки, трудно можем да погледнем по-далеч от носа си. Това рядко е продиктувано от някаква злоба, а по-скоро от интуитивното желание да задоволим собствените си нужди сега и веднага, без да подозираме, че и другите също имат нужди, не по-малко важни от нашите.



Овенът е огнен и страстен знак, но често неговите страсти и желания са от доста примитивен характер. Въпреки това енергията му е пословична. Затова с нетърпение очакваме пукването на пролетта, за да заредим батериите и да вървим ентусиазирано напред. Стига сметки и премисляне, време е за действие, сега и веднага, с цялата страст, честност и прямота, на които само един Овен е способен.

Четете още: Астрологията разкрива бъдещето на коронавируса