Автор
Десислава Недева

Слънцето застава в точна опозиция на Марс: Заявете себе си и своите желания

Транзитът на Слънцето в квадрат с Юпитер е като нож с две остриета. Той се случи на 11-ти октомври и може би ви е накарал да се почувствате изключително уверени в себе си, горди с това, което сте постигнали до момента, щастливци и оптимистично настроени, но начинът, по който демонстрирате тези своя самонадеяност е от изключително важно значение за изходът от ситуацията. Резултатите са както славно бъдеще и безмерни успехи, така и загуба и отчаяние.




Два дни след този транзит, на 13-ти октомври, Слънцето ще застане в точна опозиция на Марс. Той ще засили нашата самоувереност и желанието да постигнем най-съкровените си мечти. Състезателният дух, който ни е обзел, ще изиграе ключовата роля, тъй като ще се наложи да се борим за нашите права и искания. Успешното преминаване на този транзит ще изисква от нас допълнително търпение, стратегическо мислене и по-мек подход в постигането на нашите цели. Инстинктивно ние ще искаме да се борим със зъби и нокти, за да сбъднем мечтите си, но това само ще засили независещи от нас закони на съпротива и противопоставяне.

Въпреки че ще се наложи да потиснете малко егото си и да не демонстрирате толкова явно своята агресия, вие все пак ще трябва открито да заявите себе си и своите желания.

Дребните тарикатски игрички и пасивно-агресивното поведение няма да ви отведат в правилната посока. Ако усетите раздразнителност и повишена арогантност в поведението на околните към вас, това е сигурен знак, че е време да смените тактиката.

Ако сте по-скромни и тихи личности, очаквайте другите да се опитват да злоупотребяват с добрината ви и да се опитват да наложат волята си върху вас. Подобни сценарии и борби за власт могат да се разиграят както в личните, така и в работните ви взаимоотношения.



Усещането на сексуално напрежение е един от първите сигнали, че се заформя сблъсък между характери в една връзка. Ключът към успешното справяне със ситуацията е да бъдете честни един към друг относно въпросите, касаещи вашите истински нужди и желания. Ако не потуши съвсем напрежението, тази тактика поне ще предотврати ескалирането на проблема на едно по-високо ниво.

Избягвайте да поемате прекалено големи рискове и да действате прибързано. Когато възникнат аргументи, се уверете, че изразявате повишената си разгорещена енергия по един безопасен и обмислен начин. За да канализирате оптимално тези влияния, ви съветвам да увеличите сексуалната и физическата си активност, за да не се натрупва агресия и гняв в тялото ви.

Четете още: За тези 4 зодии октомври ще бъде най-романтичният месец