Автор
Десислава Недева

Тези 4 зодии са с най-високо IQ според астролозите

Всеки един знак от зодиака притежава своите положителни и отрицателни качества. Например Лъвовете могат да бъдат безобразно арогантни, но в същото време те пленяват със своята невероятна харизма. Раците изглеждат резервирани и прикрити, но с близките си са изключително всеотдайни и грижовни. По същата логика, характеристиките на всяка една зодия определя и начина ѝ на мислене, затова може да се определи степента на интелигентност според датата ни на раждане. Всичко обаче е много относително.

Според астролозите най-големите умници на зодиака са Водолеите и Скорпионите, но поради две напълно различни причини. Водолеят има прецизна и аналитична мисъл, благодарение на която умее да разрешава проблемите бързо и лесно, докато Скорпионът има вродено разбиране за това как функционира света.

Сега нека обърнем поглед към 4-те най-интелигентни зодии и в какво точно се изразява техния красив ум.

Водолей

Водолеите притежават уникалната способност да останат обективни докрай, което им дава възможността да разгледат еднакво безпристрастно няколко гледни точки по даден проблем. Те са и най-толерантните представители на зодиака. Не страдат от никакви предразсъдъци и изповядват максимата, че от всеки можеш да научиш по нещо. Това ги прави изключително комбинативни и находчиви. Те са хора, които имат своята цел в живота, но най-хубавото е, че знаят точно какво да направят, за да я постигнат.

Дева

Девата е способна да анализира и най-заплетената ситуация. Тя е методична, логична в постъпките си и предварително обмисля всяко свое действие. Никога няма да подходи безразсъдно или импулсивно. Както знаем, представителите на този знак са доста критични, но тази тяхна негативна донякъде черта ги спасява в много критични ситуации. Затова по-добре не им завиждайте, а се обградете с няколко приятелки Деви и никога няма да се чудите как да постъпите, когато попаднете в беда.



Риби

Рибите притежават безграничната способност да разбират останалите, което ги прави най-добрите емоционално интелигентни същества на планетата. Те умеят да плуват както в своите, така и в емоциите на другите като риба в океана. Осъзнават чувствата си и умеят да ги контролират, а това, което не могат да овладеят, го канализират през себе си чрез изкуство. Затова има много изявени артисти, които имат акцентиран елемент на зодия Риби в наталните си карти.



Близнаци

Управлявани от планетата на ума – Меркурий, Близнаците са не просто умни, те са брилянтни. Не е нужно да споменаваме и тяхната завидна комуникативност, както и способността им да не се привързват емоционално към нито една страна при даден проблем. Хладнокръвието им е гарант за бистър ум и адекватни реакции. Затова, ако неволно сте попаднали в безизходица или просто искате да поклюкарствате с обективен събеседник, не се колебайте и се обадете на някой Близнак. Този въздушен знак е олицетворение на креативността, остроумието и интелигентното забавление.

Четете още: Месецът, в който сте родени, определя вашата съдба