Автор
Антония Дамянова

Тези 5 зодии ще бъдат засегнати от ретроградна Венера, предстоят им зашеметяващи промени

Планетата на любовта и красотата - източник на вдъхновение и олицетворение на женското начало, е Венера. В астрологията тя влияе върху самочувствието, стила на обличане и, разбира се, на междуличностните отношения. На 23 юли Планетата на любовта в Лъв започва ретроградно движение, което ще продължи точно 40 дни и 40 нощи до 3 септември. Как всеки от нас ще преживее тези промени и кои зодии трябва да са готови за житейски катаклизми?

Ретроградно движение на планетите

Всеки е чувал за ретрограден Меркурий, който традиционно бива обвиняван за всички неприятности: провали в работата, недоразумения с половинката, кавги с близки и т.н. Но не само Меркурий е ретрограден - всъщност всяка планета може да се движи "в обратна посока", тоест да премине в ретроградно движение. Такива събития се случват доста често и не винаги носят изключително негативни последици.

Ретроградната Венера в знака на Лъва ще се стреми не само да "подреди нещата" в отношенията, но и да "затвори пречките" в онези области, които възпрепятстват самореализацията. Всеки от нас ще изпита ефекта от ретроградната Венера по малко по-различен начин, но малко повече самочувствие е гарантирано за всеки.

Следващите 5 знака от зодиака обаче трябва да се подготвят за труден период, защото именно те ще почувстват влиянието на ретроградната Венера в по-голяма степен от останалите.

Везни

Венера е управляващата планета на Везни, така че не е изненадващо, че те най-силно ще усетят нейното ретроградно движение върху себе си. Транзитът ще минава през 11 дом – полето, отговарящо за социалната комуникация, за позицията ни както в обществото, така и сред приятелите, за отношенията ни с хората като цяло. Представителите на тази зодия е добре да се подготвят за завръщането на стари приятели, колеги, а някои - за завръщането на партньор. Ще бъдат преосмислени въпросите за приятелския кръг и позицията ви в него. Не взимайте прибързани решения.

Телец

Също като Везни и зодия Телец попада под влиянието на управляващата планета Венера. Бъдете готови за конфликти в семейната сфера: транзитът ще минава през вашия 4-ти дом, отговорен за семейството и дома. Не се опитвайте да избягвате конфликти, а по-скоро се постарайте да изслушате любимите хора. Ретроградна Венера е идеалното време да се справите със ситуации, които ви преследват от дълго време.

Лъв

Може би едно от най-трудните изпитания ще се падне на представителите на зодия Лъв. Освен че Венера ще бъде във вашия зодиакален знак по време на ретроградност, транзитът ще премине през 1 дом-личност. Възможни са вътрешни конфликти, преоценка на себе си и личните ценности, обсесивно желание за промяна на външния вид. Лъвовете трябва да отделят време, за да обмислят позицията си в обществото и с какви хора са заобиколени. Не се колебайте да блеснете и не забравяйте, че близките ви винаги искрено ще ви подкрепят.

Скорпион

Поради транзита на ретроградна Венера в Лъв през 10-ти дом, хората от зодия Скорпион ще се сблъскат с промени в кариерата. Възможни са опити за ребрандиране на бизнеса, постигане на професионални успехи – ще блеснете на работното си място. Но бъдете внимателни: повишеното внимание към вас може да доведе до завист от страна на другите. Не бързайте да споделяте добри новини, с когото и да е - щастието обича тишината.

Водолей

Един от най-рационалните знаци - Водолей, ще бъде в центъра на водовъртеж от емоции по време на ретроградна Венера. Транзитът ще минава през 7-и дом, отговарящ за връзките, партньорствата, брака. Хората, които някога сте познавали, ще преосмислят влиянието, което сте имали върху тях. Всичко това може да доведе както до нови кавги, така и до израз на благодарност. Ще привлечете вниманието и на околните – възможна е нова романтична връзка. Не забравяйте, че не е нужно да се съобразявате с емоциите на другите хора, добре е да поставите лични граници. Не се страхувайте от промени в личния си живо - всичко, което се случва, е за по-добро.

Четете още: Ретроградна Венера – върху какво ще окаже влияние