Автор
Десислава Недева

Този път ретроградният Меркурий в Рак ни носи успех във всичко!

На 18-и юни, в 14-тия градус на знака Рак, Меркурий ще обърне своя ход и ще предизвика вълна от разгневени хора, затруднена комуникация, изпуснати полети, развалена техника и куп други неуредици. Наред с тези традиционни неудобства, с които трябва да се справяме по време на ретрограднто движение на най-малката планета от Слънчевата система, ни очакват и позитивни въздействия.

В този момент Меркурий не сключва мажорен аспект с никоя планета, но затова пък се намира под опеката на най-ярката звезда на нашия небосклон – Сириус. Тя предвещава успехи в бизнеса, почести, известност и богатство. Друго астрологично влияние, което ще усетим силно, идва от астероида Метис, който ще ни дари с мъдрост, благоразумие и задълбочена мисъл. Или казано с други думи, рационалният ни подход, допитването до професионалист за съвет и проявената предпазливост ще ни помогнат да вземем най-умното решение, което ще ни донесе дълго чакания успех в избраното от нас направление.



Както вече знаем, ретроградието на Меркурий не е нито толкова рядко, нито толкова необичайно явление, че така силно да се притесняваме от неговото настъпване. Освен това има няколко етапа от този цикъл, които ще разгледаме по-долу:

2-18 юни – Първа сенчеста фаза преди пълното обръщане хода на Меркурий. Движението на планетата се забавя и започват да се усещат малките неудобства в нашето ежедневие.
18 юни – 12 юли – Същинска ретроградна фаза, когато Меркурий се движи в обратна посока.
12-26 юли – Втора сенчеста фаза, когато Меркурий бавно започва да се движи вече директно, за да стигне там, от където е обърнал своя ход.

През целия този период от 2-ри юни до 26-ти юли се очакват срив в комуникацията, повишена тревожност, отменени пътувания, изгубване на вещи. Също така хората стават някак по-затворени в себе си, обръщат се назад в миналото, за да преразгледат модели на мислене и поведение, които им пречат да бъдат щастливи и успешни индивиди. Възможна е появата и на бивши гаджета или просто приятели, с които не сме се виждали и чували от години. Те идват, за да ни помогнат да отработим заедно грешките, които сме допуснали в нашите взаимоотношения.



За да се предпазим от негативното влияние на това астрологично събитие, ви съветвам да внимавате много преди да говорите и действате по каквито и да е теми. С още по-голяма сила този съвет важи в ситуации, в които се чувствате провокирани да реагирате. Ако усетите, че започвате да се вълнувате повече от обикновено, си спомнете за думите ми, бройте до 10, ако трябва и до 100, преди да направите нещо, за което после ще съжалявате. Когато се занимавате с важни документи, четете по два или три пъти съдържанието им. Проверявайте внимателно пощата си, съобщенията в социалните мрежи и всичко, което поствате там. Не се лишавайте от тези удоволствия, само защото в интернет ви заливат с предупреждения, че Меркурий пак бил ретрограден. Просто бъдете една идея по-внимателни и всичко ще бъде наред. Живейте си живота и не се натоварвайте с негативни емоции. Знаете ли още колко такива периоди ни предстои да преживеем? И не забравяйте, че този път и Сириус ще бди над нас и ще ни озарява със своята силна енергия, която може да ни донесе небивал професионален успех, благодарение на подкрепата от влиятелна личност. Късметът е на ваша страна, а проблемите са само част от пътя към сбъдването на нашите мечти!

Четете още: Таро прогноза за месец юни за всички зодии