Автор
Десислава Недева

Трите зодии, които са най-големите егоисти

Имали ли сте досега „щастието“ да познавате човек, който не се интересува от нищо друго освен от себе си? Ако сте добър и леко наивен характер, то със сигурност сте имали поне една такава персона в живота си, защото тя надушва своята жертва отдалеч. Чувствителни и емпатични хора действат като магнит за нарцистичните егоисти, защото лесно могат да обсебят съзнанието им и да източват добрата им енергия, за да захранват бездънното си его. Ако историята ви се струва позната, то вие определено сте си имали вземане-даване с представител на една от следните зодии:

Овен

Овните никога не престават да се състезават за всичко с хората, с които общуват ежедневно. Ако си поставят някаква цел, те са способни да приложат разрешени и забранени похвати, за да получат своето, дори ако се наложи да минат и през трупове. Ще жертват приятелства и ще загърбват любовни взаимоотношения с лека ръка, само за да задоволят нуждите си, каквито и да са те. Ако даден представител на зодия Овен е достатъчно зрял и осъзнат като личност, той със сигурност ще признае пред себе си пред останалите, че може да бъде изключително егоистичен в определени ситуации. Заблуденият и незрял Овен ще продължава да се оправдава, че не, той не е егоистичен, а прекалено отдаден на работата си или пък е някакъв едва ли не боец за равноправие и справедливост. Разбира се, не всички Овни могат да бъдат сложени под общ знаменател. Понякога те са способни да вложат цялата си амбиция и целеустременост, за да помагат и на другите да се издигнат. Те ще останат със своите партньори, дори когато покоряват върхове, тръгнали от нищото. Ако случайно попаднете на толкова еволюирал Овен в живота си, не позволявайте никога да си отиде от вас.



Лъв

Знаете, има хора, които задължително трябва да бъдат под светлината на прожекторите. Дори, когато е ред на някой друг да заблести, те някак си успяват да откраднат и неговите мигове на слава. Вместо да изслушат вежливо някого в приятелски разговор, те не спират да го прекъсват и да му взимат думата. Е, не бих се учудила, ако накрая се окаже, че всички тези хора са представители на зодия Лъв. Отстрани изглеждат така, сякаш всеки момент ще изпаднат в нервна криза, ако не са в центъра на внимание. Мислят си, че целият свят се върти около тях, че всички говорят за тях, че те са главните герои във всеки един филм на живота, а останалите хора са само с поддържащи второстепенни роли. Освен това, за да затвърдим лошото мнение за Лъвовете, ще добавим и нарцистичните им наклонности. Те се изживяват винаги като героите на века и очакват всички да се прекланят пред смелостта и очарованието им. Във високите си прояви, Лъвовете успешно лавират между това да уважават собствените си нужда наравно с тези на останалите. С удоволствие ще помогнат на приятел в нужда, ще подкрепят близък човек в труден момент, ще окуражават страстно преклонилите пред живота глава. Еволюиралите Лъвове се държат изключително покровителствено към всички хора, които обичат и уважават.



Дева

Девите са безкрайно и неоправдано горделиви. Те са безобразни перфекционисти, които смятат, че винаги са най-умните в компанията, в която се намират. Останалите хора сме просто мързеливи и безотговорни нехранимайковци. Те вярват, че са положили неимоверни усилия да бъдат най-образованите и високо развити умствено и емоционално личности, което следователно им дава правото с лекота да критикуват хората око тях. Девите ще ви съдят за всичко без капчица извинение и ще посочат абсолютно всички ваши недостатъци, сякаш те са еманация на самото съвършенство. Ако познавате отблизо представители на тази зодия ,вие много добре знаете, че те ще очакват да се промените според техните стандарти за живот. Но те от своя страна няма да имат никакво намерение за промяна. Те са перфектни такива, каквито са. Светът трябва да се движи според изискванията на Девата, а не обратното. Излишно е да споменавам обаче, че те са способни да бъдат и невъобразимо щедри. Всъщност, една осъзната Дева не е нищо друго, освен човек, способен да помогне на всеки, който се нуждае от неговата помощ и подкрепа, понякога дори пренебрегвайки собствените си нужди. Все пак живеем в дуален свят, свят на противоположности и противоречия, така че един човек може да бъде безкрайно егоистичен в даден момент и безрезервно отдаден на другите в следващия.

Четете още: Големият седмичен любовен хороскоп за всички зодии