Автор
Десислава Недева

Венера в секстил със Сатурн и Плутон ни прави тигрици в спалнята

Най-голямото и значимо астрологично събитие, което се е случило от началото на новата година до сега, е съвпадът на две от най-тежките планети в слънчевата система, а именно Сатурн и Плутон. Те още се намират в опасна близост една до друго и това ще продължи доста дълго време, защото тяхното движение по еклиптиката е бавно. За щастие Венера, планетата на любовта и удоволствията, ще сключи хармоничен аспект с тях и ще омекоти малко или много строгата им енергия. Това ще се случи на 2-ри февруари, една неслучайна дата, тъй като разгледана нумерологично, тя се превръща в своеобразен огледален образ от цифрите 2 и 0 ( 02 02 2020).

Нека сега разгледаме в дълбочина с какво точно ще ни изненада тази небесна конфигурация.

Когато Венера сключва секстил със Сатурн, се повишава нуждата ни от общуване. Искаме да се чувстваме обичани и ценени от някой специален човек, но всичко това да бъде подплатено със сериозни намерения. Ако сме обвързани в момента, ще инициираме задълбочаване на отношенията, като няма да бъдем само изискващата страна, а ще даваме всичко от себе си, за да направим любимия си щастлив и удовлетворен. Свободните мъже и жени по света ще започнат да се оглеждат за партньор, с който да прекарат остатъка от живота си и еднодневните флиртове няма да бъдат толерирани. Възможно е да бъдем привлечени от по-възрастен партньор, както и да влизаме в отношения учител – ученик. Няма нищо лошо в тази интересна тенденция, защото най-важното нещо е опита и всяка нова и нетипична за нас ситуация е дар от вселената.



Въпреки, че любовта е движеща сила, която ни дава смисъл и желание за живот, през този период логиката и здравият разум ще бъдат водещи. Не желаем повече да вярваме в розови еднорози и няма да строим пясъчни кули, а точно обратното – ще ги разрушаваме със сила и замах. Всичко нереално, нефункционално и непрактично остава далеч зад гърба ни. Ако притежаваме някакъв артистичен талант, сега е моментът да го използваме за източник на солидни приходи. Ако мислим в перспектива, резултатите няма да закъснеят.



Венера сключва хармоничен аспект и с планетата на трансформациите, Плутон. Този звезден танц на двете небесни тела задълбочава чувствата и придава интензитет в любовните отношения. Необходимостта от близост ескалира лавинообразно и ако сте необвързани, но имате обект на своите желания, трябва много да внимавате да не се обсебвате от мисълта за него. Ако обаче се движите като свободен електрон и нямате човек, към когото да отправяте мисли и феромони, излизайте по-често с приятели и колеги, за да изразите нуждата си от споделяне и грижа за другия. Обвързаните нека очакват връзката им да се развие на духовно ниво. Сексуалните експерименти също са на дневен ред и теми табу няма да съществуват. Повишената сексуална енергия обаче крие опасности. Внимавайте с тайните афери, защото сега може да се чувствате неудовлетворени, но след време да съжалявате за постъпките си. Освен това вероятността партньорът ви да бъде по-мнителен от обикновено е голяма и тайните ви връзки да се окажат не толкова тайни, колкото си представяте.

Четете още: Сатурн в съвпад с Плутон: Дела трябват, а не думи