Автор
Десислава Недева

Вие сте зодия Козирог? Ето защо сте толкова успешни

Всички познават Козирозите като бизнесмените на зодиака, но какви са в действителност те като личности? Разбира се, че са много повече от най-големите работохолици на земята. Независимо дали изкачват корпоративната стълбица, или ръководят свой собствен бизнес, тяхната основна цел в живота е да бъдат лидери. Козирогът е кардинален знак, заедно с Овен, Рак и Везни, и като такъв е достатъчно дързък да стартира без страх нови проекти. Освен това е земен знак и е силно фокусиран върху материалната страна на живота, което в никакъв случай не е нещо лошо.

Сатурн е управител на този уникален знак и му придава голяма доза реализъм и практичност. Козирозите обожават да живеят в този свят и дори се опитват да го направят едно по-добро място за съществуване.



Какви са основните характеристики на зодия Козирог?

Прагматизмът е едно от най-големите им добродетели. Способни са напълно да изключат емоциите си от уравнението, което е почти невъзможно за повечето знаци. Хората високо ценят обективната им преценка и редовно се обръщат към тях за съвет. Те са родени лидери, което не е лесна задача, но ние се радваме, че все пак някой има желание да свърши тази отговорна задача и то по най-добрия възможен начин.

Основният проблем при тях е, че фокусът им върху работата пречи доста на личния им живот. Освен това заради прекаления си перфекционизъм те са склонни да изпадат в състояние на бърнаут. Добрата новина е, че Козирогът е стабилен и методичен и когато усети, че нещо не е наред, веднага ще вземе мерки за справяне със ситуацията.

Нашият съвет към всички Козирози е да отделят време не само за себе си, но и за близките си, които също имат нужда от тяхната грижа и внимание.



Козирогът и работата

За никой не е тайна, че хората с доминиращ Сатурн и Козирог в наталните си карти са непоправими кариеристи. Особено що се отнася до мениджърските и финансови професии, управленческите постове са им в кърпа вързани.

Банкирането и политиката също са подходящи сфери за представителите на тази зодия, но поради високото си ниво на ефективност и професионализъм, те на практика биха станали лидери във всяка една област. Светът без тях определено би бил едно хаотично място за съществуване. С вродените си лидерски качества, те поставят всяка частица от пъзела на мястото й и сякаш с магическа пръчка нещата започват да работят.

Стилът им на работа е конструктивен, но консервативен, което понякога създава проблеми с по-адаптивните служители, които предпочитат по-нестандартния подход на работа.



Козирогът и здравето

Козирогът се грижи за здравето си отново стратегически. Той знае, че ако не се чувства добре, няма да бъде достатъчно продуктивен. Ето защо посещава редовно фитнес залата и се храни здравословно, като тази рутина се е превърнала в начин на живот.

Сатурн, който управлява зодия Козирог, се свързва с костите и ставите, затова е добре представителите на тази зодия да взимат редовно витамини и да посещава спа процедури и масажи.



Козирогът и връзките

Не всеки ще разбере нуждата на Козирога да работи здраво и да се доказва като професионалисти, затова ако намерите такъв човек, дръжте го здраво.

Подходящи партньори за тази зодия са останалите земни зодии Дева и Телец, защото и те имат практичен подход във взаимоотношенията. Водните знаци като Риби и Скорпион също са добър вариант, тъй като те биха обогатили Козирога на духовно ниво.

Връзките на Козирозите с огнените знаци са интересни, но след няколко сериозни скандала, първите ще искате просто никога да не се бяха срещали вторите. С въздушните Козирозите се разбират чудесно на ментално ниво, но пък химията помежду им доста куца.

Противно на всеобщото схващане, че един Козирог е прекалено консервативен, той всъщност е истински бог в леглото, но желанието му да доминира както в работата, така и в личните си отношения, може да прогони някои по-самовлюбени представители на противоположния пол.

Козирогът и приятелите

Въпреки, че сред приятелите Козирозите са популярни като отговорни и сериозни личности, всъщност те притежават доста буйна страна от характера. Работят здраво, но и разпускат яко, защото натрупаното напрежение трябва да се освободи рано или късно. Хубавото е, че и в най-бурния си период те знаят кога да натиснат спирачката, за да не излязат нещата извън контрол.

Що се отнася до отношенията си с останалите, те са интроверти по сърце и екстроверти по задължение. Напълно наясно са, че контактите им носят много ползи, затова бързо се социализират с правилните хора, ако имат бизнес изгода. Но когато искат да си починат и заредят батериите, предпочитат да го направят сами.

Опитайте се да се научите да релаксирате и с приятелите си, Козирози. Хората, които ви обичат, ще го оценят.

Четете още: Каква е мисията ви в живота според зодията