Автор
Десислава Недева

Вижте как ретроградният Нептун преобръща света на всяка една зодия

На 23-ти юни, Нептун ще обърне своя ход и ще тръгне в обратна посока на движение в 20-тия градус на зодия Риби. Този период се свързва основно с духовните учения. Възможно е да ни привлича самотата, в която да анализираме поведението си, както и да стартираме практики като йога, медитация, астрология, кабала и др. За да успеем максимално да се потопим в енергията на тази нептунова ретроградност, е желателно да сме възможно най-близо до природата.



Когато Нептун преминава през знака Риби, той предизвиква една вълна, подобна на цунами, която застрашава да размие границите, в които сме начертали представата за собствената си идентичност. Ще усещаме сигнали, които сякаш идват от една друга реалност и ще изпитваме истинско разочарование от това кои сме били и какво сме направили в миналото. Въпреки желанието ни да се променим и да се превърнем в една по-добра версия на себе си, ще сме изтощени, объркани и несигурни в напускането на зоната си на комфорт. И точно, когато Нептун стане ретрограден, ще имаме възможността да се потопим в магическия свят на нашето въображение, за да сътворим в съзнанието си представата за това кои искаме да бъдем. А веднага щом тръгне в директна посока, което ще се случи на 29-ти ноември, ще успеем да заявим това ново „Аз“ и в реалността.



По време на своето ретроградно движение, Нептун ще сключва хармоничен аспект секстил със съвпада на Юпитер и Плутон в Козирог, като най-точен ще бъде той на 27-ми юли. Тази благоприятна конфигурация на трите планети ще ни помогне да се издигнем над неуспехите, които сме имали в миналото и със силата на подсъзнанието да изградим основите на нашето бъдеще, такова, каквото винаги сме си го представяли. От септември натам, когато Нептун в Риби застане в опозиция със Слънцето в Дева, ни очакват множество събития, а дотогава се уверете, че света, който рисувате във въображението си, отговаря на реалистичните форми на съществуване, защото през ноември вече ще живеете в него.

Най-силно влияние това нептуново ретроградие ще окаже върху представителите на зодия Риби и хората, които имат акцентирани Нептун и Юпитер в рождените си астрологични карти. Те ще получат такова невероятно вдъхновение, което ще ги зареди с мощна вселенска енергия и ще движи живота им в правилната посока, особено ако се занимават с творческа дейност. Възможностите пред тях остават неограничени, само трябва да протегнат ръка, за да ги докоснат.



Най-засегнати от въздействието на Нептун и обратното му движение ще бъдат Девите. Знакът Дева е противоположен на Рибите и колкото Нептун размива границите, толкова Девата търси структура и рамки, в които да се движи. Необятният и фантастичен свят на Рибите е непонятен за нея и ще трябва да прояви голяма гъвкавост и адаптивност, за да се приспособи към промените, с които неминуемо ще се сблъска.

А ето как ще се отрази ретроградието на Нептун върху всеки един знак от зодиака:

Овен

Овенът ще осъзнае, че всичко, което до момента си е представял, че е, всъщност е една голяма лъжа. Очаква го много работа по изграждането на своето ново „Аз“, но благодарение на своя ентусиазъм и подкрепа от звездите, веднага щом получи проблясък за своя образ, ще знае интуитивно какво точно да направи, за да се доближи максимално до него.



Телец

Пред Телеца ще се разкрият нови възможности да намери социална среда, която най-силно да кореспондира с неговата същност. Ако до момента се е чувствал недооценен и отхвърлен, сега вече ще намери своето място, на което да твори и да доказва своя талант и качества.

Близнаци

Много е важно да продължите да отстоявате себе си и да не занижавате стандартите си в излишни напъни да се впишете адекватно в обстановката. Бъдете отворени за помощ от приятел, ако се наложи, но само в случай, че мнението му кореспондира с вашия светоглед.

Рак

Ще успеете да се докоснете до култура, много различната от тази, в която сте свикнали да пребивавате. Това не само ще ви донесе голямо вълнение и емоция, но и ще обогати живота ви до степен, до която ще започнете да търсите нови източници на вдъхновение.



Лъв

Лъвовете ще се чувстват потиснати и нерадостни без видима причина. Причина, както знаете, винаги има и тя се нарича стари травми. Потърсете дълбоко в душата си, поровете в миналото и когато откриете какво ви тревожи, го пуснете да си отиде. Ще почувствате мигновено облекчение.

Дева

Девата ще пожъне голям успех, ако се отърси от всички предразсъдъци, които таи в душата си и които ѝ пречат да мисли трезво върху някои аспекти от своя живот. Няма да е лесно и може би ще бъде болезнено, но си заслужава риска. По този начин ще позволи на много красиви моменти да се случат в подредения свят, който е сътворила за себе си.

Везни

Везните ще осъзнаят, че докато са се забили в монотонна рутинна дейност, изпускат голямото вдъхновение, на което са способни. Сякаш сами саботират успехи си, поради страха от провал. Бъдете по-уверени в себе си и хиляди врати ще се отворят пред вас, веднага щом промените нагласата си.



Скорпион

Ретроградното движение на Нептун ще освободи съзнанието на повечето Скорпиони и те ще общуват с лекота и изящество. Новите начини, чрез които ще се научат да изразяват себе си ще прекъснат процеса на блокиране на енергията и светът вече ще им изглежда една идея по-гостоприемно място за живеене.

Стрелец

Ако напоследък не ви върви, помислете къде бъркате. Вероятно имате неразрешени конфликти с член от вашата фамилия и това подсъзнателно блокира енергията ви. Когато потърсите този човек и взаимно си простите, ще усетите внезапна промяна в мислите, чувствата и действията си в положителна посока.

Козирог

Ретроградното движение на Нептун може много да ви помогне в преосмислянето на начина, по който комуникирате с останалия свят. Използвайте по-често въображението си и подхождайте творчески и интуитивно към проблемите. Ще видите колко много неразгадани кътчета притежава вашата душа.



Водолей

Времето е изключително подходящо да преразгледате начина, по който управлявате своите финанси. Ако има нещо, което не ви удовлетворява напълно, сега е моментът да си намерите нов източник на доходи или да промените нещо в навиците си, за да ограничите разходите.

Риби

Макар да ви предстои време, в което ще се чувствате объркани и несигурни, вярвайте че пътят ще ви отведе към вашето ново „Аз“, което ще можете гордо да представите на света. Когато се осмелите да намерите себе си и да не изневерявате на своя стил и светоглед, тогава ще дойде истинското проникновение, което ще ви помогне да сбъднете мечтите си.

Четете още: 6 ретроградни планети до края на годината преобръщат живота ни