Автор
Десислава Недева

Вижте кои са 4-те най-мъдри зодии

Мъдростта не е нещо, с което човек се ражда. Тя се придобива с времето и опита, но само ако успеем да преглътнем егото си и да научим уроците, без да се инатим. Хората, които са способни на това нещо, са достатъчно алтруистично настроени, за да искат да споделят своята мъдрост с останалите. Мъдреците притежават добра преценка, добросъвестност, усет за нещата, проявяват зрялост и подхождат внимателно към всяка една ситуация.

За такива хора казваме, че имат стара душа, нищо, че са млади на години. Те са живели много животи преди този и носят опита си, за да го раздават безусловно на околните. Вижте кои са те:

Риби



Мъдростта на Рибите произтича от тяхното състрадание и грижата за другите. Те с лекота се свързват с тях и съпреживяват всяка една емоция. Подкрепата, която оказват на своите приятели, е незаменима. Въпреки че изглеждат крехки и раними, те всъщност притежават вътрешна сила, която предават и на своите близки. Егото им е слабо развито, така че не очаквайте директни съвети и напътствия, но пък слушайте историите им, наблюдавайте реакциите им и се учете от тях.

Водолей



Водолеите не са конформисти и точно там се корени тяхната велика мъдрост. Те не изпитват никаква потребност да бъдат като другите, нито държат да спечелят нечие одобрение. Чувстват се добре в своята кожа, а неограниченото им въображение им позволява да открият потенциала в неща и места, които другите зодии дори не забелязват. Няма по-отворени за нови възможности от Водолеите, които в същото време се учат и от грешките, допуснати в миналото. Техният поглед е широкоспектърен и е насочен не само напред в бъдещето, но и взима най-доброто от опита на миналото.

Козирог



Козирогът е може би най-мъдрият знак от зодиака. Тези хора са безкомпромисни в разрешаването на проблеми от всякакъв характер, а мечтата им е да помогнат на всяко живо същество на тази планета. Козирозите са надеждни, действат зряло и имат усет за живота. Много добре знаят какви са последиците от това да действаш без да мислиш. За разлика от Стрелците, Козирозите нямат необходимостта да демонстрират своя потенциал. Те обичат да го показват по един елегантен и завоалиран начин, което още веднъж доказва тяхната класа и висок интелект.

Везни



Везните създават грешно впечатление, че са повърхностни и ненадеждни, но в действителност притежават стабилна логическа мисъл и потресаваща мъдрост. Те винаги мислят и действат с главата, а не със сърцето си. Тяхната висша цел е да намерят баланса в живота и този стремеж ги кара да разглеждат даден проблем от всички възможни ъгли. Везните обичат да изследват хората и притежават уникалната способност да се учат не само от своите грешки, но и от чуждите. Ако имате приятел от тази зодия, знаете, че те винаги ще ви пазят гърба и ще ви дадат най-добрия съвет, дори да си мислите, че нямате нужда от това.

Четете още: Не само Близнаците са двулични... Всъщност всяка зодия крие двойнствен характер