Автор
Весела Георгиева

Всяка зодия си има своето лечебно растение. Вижте кое е вашето!

От векове човечеството разчита на лечебните сили на растенията. А сега вече знаем, че за всеки зодиакален знак "отговаря" определено растение.

Кардамон за Овен

Овнита обичат да действат. Ароматът на кардамон ги кара да се чувстват по-живи, активни, укрепва борбения им дух.

Кресон за Телеца

Телецът обича ароматите на вкусните ястия и една саксийка с кресон на прозореца ще му помогне да се радва на добро здраве и настроение.

Мента за Близнаците

Близнаците са зодията, която винаги търси разнообразието. И ароматът, който най-много им подхожда е този на ментата. Ободрява духа и подобрява концентрацията, подпомага храносмилането и прочиства организма от токсини. Анасонът също е подходящ. Неговото меко сладникаво ухание бързо успокоява нервите - всички знаем, че Близнакът трудно намират покой.



Риган за Рак

Риганът възбужда апетита и заздравява стомаха, затова е идеален за Раците. Лайката също е подходяща. Тя съдържа вещества, подхранващи кожата, а също така и подобрява съня, и има антидепресантно действие.

Камфор за Лъвовете

Укрепва нервите и организма като цяло, което го прави идеален за тази зодия. Динамични и целеустремени, понякога Лъвовете може да прекрачат енергийната си граница и тогава на помощ идва розмаринът. Босилекът също е добър за градината на Лъва.



Копър за Девата

И като билка, и като подправка той е незаменим за зодия Дева. Има успокояващо и отпускащо действие върху тялото и духа. Точно това, от което се нуждае нервната Дева, за да се малко от света, който понякога я натоварва.

Лавандула за Везните

Лавандулата укрепва тялото и духа и се грижи за кожата. Градинският чай пък има подсилващо и стимулиращо действие, но също така прочиства организма от шлаки и има стягащ ефект.

Хрян за Скорпиона


Хрянът съдържа лековити вещества (например синапено масло, калий, калций и витамин С), а и малко лют - толкова, че да предизвика сълзи в очите на Скорпиона и да го свали на земята за момент...

Мащерка за Стрелеца


От чист идеализъм и добри намерения Стрелецът понякога иска много неща наведнъж, което не само е изтощително, но може да доведе и до грешки. Тогава е добре да има на разположение мащерка. Тя укрепва нервите и повишава концентрацията, подсилва имунната система и регулира кръвното налягане.

Жълт кантарион за Козирога

Амбициозни, работливи и с чувство на дълг, Козирозите рядко си позволяват почивка и упорито преследват целите си. Това води до чести депресии, а жълтият кантарион е много подходящ, защото има общо укрепващо и успокояващо действие и най-вече подобрява настроението.

Маточина за Водолеите

Маточината ободрява духа и повишава концентрацията, има подобряващи храносмилането и прочистващи от токсини свойства. Идеална е за Водолея, който понякога изпада в депресивни настроения, има нужда от съсредоточаване или ободряване.

Кимион за Риби

Кимионът заздравява стомаха, премахва газовете и ароматизира устната кухина, действа укрепващо на целия организъм.