Темата за ангелите вълнува много от нас. Ето защо решихме и ние да си изясним един от многото въпроси, свързани с тяхната връзка с нашия материален свят.

Съществува теория, според която ангелите са навсякъде около нас. Те наподобяват късчета ярка светлина и не могат да бъдат видени с просто око, а още по-малко разпознати. В един или друг момент всеки от нас усеща тяхното присъствие и подкрепа. В мигове на трудности, когато човек е на ръба на силите си, често те се намесват и пренареждат събитията така, че да бъде открита надежда за справяне с проблема. Някои езотерици дори твърдят, че за определен период от време те са в състояние да приемат човешка форма, за да предотвратят трагедия. След като са си свършили работата, те изведнъж изчезват, още преди участниците или свидетелите на събития да имат време да им благодарят.


Същата теория не отрича обаче съществуването и на един друг вид ангели – т.нар. въплътени ангели, които избират да изживеят целия си живот в човешкото тяло. Наричат ги още „Слуги на Светлината“. Достатъчно е да се взрете в очите на такива хора, за да почувствате безкрайната, безусловна и чиста любов, бликаща от тях.

Ето най-характерните черти на въплътените ангели, по които можем да ги разпознаем. Може би точно ти си един от тях:

~ Те имат особено привлекателни и правилни черти на лицето.

~ Често се извиняват. Усмихват се често, мили са и отзивчиви.

~ Имат големи и изразителни очи, които излъчват топлина и любов. Погледът им е пронизващ и дълбок.

~ Открояват се с маниерите си и деликатното си поведение спрямо околните. Внимателно подбират думите си, за да не наранят достойнството на друг човек.

~ Склонни са да пренебрегват собствените си интереси, за да помогнат на друг.



~ Много от тях нямат съвършени пропорции на тялото, но не са и тромави. Движат се леко и ефирно, сякаш летят.

~ Избират професии с хуманитарна насоченост – учители, стюардеси, лекари, медицински сестри, писатели, художници.

~ Умеят да виждат добрите качества у другите и да вдъхват вяра и кураж у другите.

~ Лесно се доверяват.

~ Трудно казват „не“.

~ Чувстват вина, когато им се наложи да прибегнат до помощта на някого друг. Ако това се случи, търсят начин да се отплатят и изразят своята благодарност.

~ Обичат да събират красиви и стилни статуетки, книги и бижута, изобразяващи ангели и други подобни.

~ Изглеждат така сякаш светят, излъчването на аурата им се усеща около тях.

~ Способни са да разпознаят потенциала на дадено лице и са готови да му помогнат да се прояви напълно.

~ Силно интуитивни са. Разбират какъв човек стои срещу тях още от пръв поглед.

~ Често попадат на партньори, които се борят с вредни зависимости.

~ Не понасят насилието в каквато и да е форма и се чувстват дискомфортно, когато попаднат в обстановка на кавги и скандали.

~ Признават, че още от детството си "се чувстват различни от другите".

~ В различни периоди от живота си стават обект на зли шеги и подигравки, просто защото външността им, хобитата или поведението им не се вписва в общоприетите стандарти или дразни някой от обкръжението им.

~ Често земните ангели растат в семейства на емоционално нестабилни родители.

~ Не се чувстват добре, когато са заобиколени от много хора. Веднъж попаднали сред тълпата, те са изложени на въздействието на твърде силни емоционални и физически излъчвания.

~ Дори ако земният ангел все още не знае каква точно е неговата мисия на земята, той вътрешно усеща, че признанието му е свързано с обучението, просветлението или изцелението на другите хора.

Четете още: 5 признака, че душата ви е стара