Автор
Десислава Недева

Юпитер в съвпад Плутон: Животът ни се променя 3 пъти тази година

На всеки тринадесет години, Юпитер се съединява с мощната и трансформираща енергия на Плутон, за да ѝ придаде още по-голяма значимост и интензитет.

На 4-ти април 2020-та година ще започне новият цикъл на Юпитер и Плутон в знака Козирог. Той ще ни подкани да задълбаем в корените си, да изкараме всичко, което е важно за нас от там и да израснем по-силни от всякога. Всичко това ще се случи на гърба на трудностите, които сме успели да преодолеем през изминалата година, когато Сатурн и Плутон се намираха в страстна прегръдка и заплашваха да разклатят устоите ни.



Поради своите ретрградни движения, Юпитер и Плутон ще се съюзят точно три пъти на небосклона и ще очертаят един времеви промеждутък от април до ноември. Първият съвпад ще се случи на 4-ти април, в 25-ия градус на знака Козирог, когато и двете планети ще се движат все още в директна посока. Втората им среща ще се състои на 30-ти юни, но тогава ще бъдат ретроградни, докато не се съединят за последен път на 12-ти ноември в стационарна позиция. В резултат на цялата тази небесна рокада, можем да очакваме началото на някакви грандиозни промени през април, които ще направят остър завой през юни и ще ни накарат да преосмислим ценностите си и начина си на действие в тези смутни времена, за да излезем по-мъдри, по-адаптивни и по-ефективни през ноември, готови да приемем новото, което ще се случи в света със или без нашето съгласие.



Тъй като Сатурн все още ще се подвизава в знака Козирог, заради своята ретроградна фаза, периодът ще ни подложи на множество изпитания, които да тестват нашата зрялост, чувство на дълг и отговорност и да ни накарат да приемем естествения цикъл на промяната.

Когато енергията на Юпитер се присъедини към тази на Плутон, се заражда една изключително силна амбиция за еднолична власт, а когато има намесен и Сатурн, това неминуемо носи след себе си ограничения от материален и пространствено-времеви характер. Трудностите, които срещаме по време на подобна кризисна ситуация, ще ни отворят очите за това, което трябва да подхранваме и развиваме в живота си, както и за всичко онова, което е важно да пуснем да си отиде завинаги от нас.



Най-важният подарък, който този съвпад от тежки планети може да ни даде, е засилената връзка с нашето подсъзнание. Време е да спрем да вярваме само в това, което ни се показва от телевизионните и компютърните екрани, а да започнем да вярваме на вътрешния си глас и да превърнем в реалност това, което до вчера се е смятало за невъзможно. Щом можем да си го помислим, значи имаме силата и дарбата да го направим. Настъпил е моментът в човешката еволюция, в който сливането на материалното с духовното манифестира реалността на новото време, в което ни се е случило да живеем. Юпитер и Плутон са там, за да ни помогнат да открием нашата основна вътрешна мотивация, която ни движи към мисията в живота на всеки един от нас.

Четете още: Марс влиза във Водолей и ни обединява повече от всякога