Джейн Фонда е популярна със специалните грижи, които полага за здравето си от десетилетия насам.

Днес тя е на 84-годишна възраст и споделя, че се чувства повече от чудесно. Независимо дали сте запознати с нейните популярни фитнес видеа от 80-те години или пък харесвате “Грейс и Франки” по Netflix, със сигурност сте изумени от излъчването, което притежава чаровната актриса.

Фонда винаги е вярвала в ежедневната грижа за здравето и теглото и се е обявявала против модерните диети, които ни обещават бързо да свалим излишните килограми.

View post on Instagram
 

А ето ги и най-практичните хранителни навици, които следва самата Фонда:

1. Не спазва бързи диети

“Бързите диети обещават нереалистични резултати. Според мен човек не трябва да се опитва да отслабне с повече от килограм-килограм и половина на седмица” - заявява Фонда.

Актрисата е и голям застъпник на промяната на начина ни на мислене спрямо диетите и често обича да казва “Мислете не за диетата, а за здравето си”.

2. Никога не пропуска закуската

Джейн Фонда твърдо вярва, че хапването на закуска е от основополагащо значение за здравето и че тя е най-важното ядене за деня.

“Обещайте си всяка сутрин да започвате деня си с балансирана закуска. Хората, които го правят обикновено отслабват” - казва тя.

Някои изследвания потвърждават твърдението на актрисата. Според специалистите пропускането на закуската забавя метаболизма и засилва глада, което пък ни кара да се чувстваме изключително гладни преди обяд и да преяждаме.

View post on Instagram
 

3. Не е изключително стриктна

Въпреки това Фонда не е изключително стриктна в режима, който спазва и предпочита да го съобразява с динамичното си ежедневие.

“Няма нужда да чувствате лишения, защото няма как да поддържате такъв начин на живот в дългосрочен план. Хапнете си малко шоколад, това е съвсем в реда на нещата. Просто не изяждайте цялата опаковка. Или пък ако го направите - направете си дълга разходка, за да изразходвате допълнителните калории” - съветва актрисата.

4. Не прекалява с месото

Fonda focuses on eating plenty of healthy food throughout the day, which for her means a lot of produce and not a lot of meat or fish.

“Хапвам свежи плодове и зеленчуци абсолютно всеки ден. Не ям почти никакво месо. Намалила съм доста и рибата” - сподели в скорошно свое интервю актрисата.

View post on Instagram
 

5. Винаги е подготвена със здравословни похапвания

Джейн Фонда неведнъж е споделяла, че дължи добрата си фигура и на факта, че винаги е подготвена за здравословните похапвания.

“Винаги съм подготвена за здравословните похапвания между основните хранения. Взимам си неща като плодове или нискомаслена извара. Едно от любимите ми неща е червено грозде със сирене” - казва тя.