В забързаното всекидневие е много важно да възприемем здравословното хранене като начин на живот и да поддържаме тялото си в добра форма. За целта е нужно да бъдем достатъчно добре информирани какви храни да консумираме и разбира се, да не се лишаваме от активна физическа дейност. Съществуват много различни мнения кои продукти са най-полезни за организма ни, но е добре да не забравяме, че всичко трябва да се консумира в умерени количества. А ето кои са храните, които имат слава на полезни, но всъщност не са чак толкова желателни за нас:

1.Плодови смутита



Никога не можете да сбъркате, ако хапвате плодове, но тук проблемът е, че за смутито вие използвате изстискани и пасирани. Това означава, че те вече не съдържат в толкова голяма степен полезните витамини, които съдържат когато са свежи. Не забравяйте и че плодовете съдържат захар, затова не ги консумирайте в големи количества. А плодовото смути става още по-безполезно, когато го подсладим допълнително.

2.Авокадо

Авокадото е съвременният символ на здравословното хранане. Той е изключително вкусен и има положително въздействие върху организма, което го прави апетитна част от всяка диета. Само че тук има една уловка – както с всяко хубаво нещо, така и с него изобщо не бива да се прекалява, защото може да предизвика пълнеене. Не забравяйте, че то е с високо съдържание на ненаситени мазнини.

3.Прясно мляко



Като цяло млякото съдържа много полезни витамини и има положително въздействие върху костите. Само че то не е най-добрият ви приятел, ако искате да се разделите с излишните килограми. От една страна млякото спомага за обмяната на веществата, но от друга то съдържа много мазнини и е калорично. Най-добрият вариант е да прибягвате към нискомаслено мляко.

4.Сирене чедър

В разумни количества това сирене може да бъде полезно. В него се съдържат витамини, които укрепват косата, кожата и ноктите, но и е много калорично. Така че, ако искате да отслабнете, го консумирайте в много малки количества.

5.Вегетариански сандвич

Много често се заблуждаваме, че вегетарианският сандвич може да бъде полезен, тъй като съдържа главно зеленчуци. Само пропускаме факта, че понякога тези сандвичи, приготвени в ресторантите и веригите за бързо хранене, съдържат топено сирене, а зеленчуците са пържени. Не звучи никак здравословно, затова приготвяйте храната си главно у дома.

Четете още: Топ 5 храни за отслабване