Може и да сме под карантина, но това съвсем не означава, че трябва да похапваме безотговорно и да трупаме излишни килограми. Все пак, лятото наближава с всеки изминал ден и трябва да сме готови да го посрещнем, като показваме гордо тялото си. Ето какво трябва да направим, за да се случи това: На първо място е необходимо да заместим по-мазните и калорични храни с по-леки, както и да избягваме късните вечери. Също така е повече от задължително да практикуваме спорт, с който да изгаряме натрупаните мазнини. Има обаче няколко храни, които ще ни помогнат да отслабнем по-лесно през зимата, без да усещаме глад. Ето кои са те:

1.Яйца



Яйцето е пръв приятел на разумния хранителен режим и хубава фигура. То е безценен източник на протеини, а също така съдържа и витамини, които са ни важни не само през зимата. Препоръчваме ви да го консумирате на закуска, за да получите необходимата енергия за през деня.

2.Авокадо



Единственият плод, който съдържа повече мазнини, отколкото въглехидрати, а и е много вкусен. Какво повече можем да искаме от един плод или зеленчук? Авокадото винаги е добра идея, без значение по кое време на деня ще посегнете към него. Можете да го консумирате като самостоятелен плод, да го намежете върху препечена филия пълнозърнест хляб или като добавка към салата.

3.Риба



И по-специално фаворитът на всеки човек, който усърдно поддържа формата си – сьомгата. Тя съдържа така ценните за организма омега 3 мастни киселини и протеини. Разбира се, другите риби също имат чудесно влияние върху организма и диетата ни. Ако вечверяте не по-късно 19 ч. със сьомга и салата, ще бъдете достатъчно сити.

4.Сурови ядки



Суровите ядки са отличен източник на енергия, особено в студените месеци. Те съдържат здравословни мазнини и протеини, които ни карат да се чувстваме сити. Сред препоръчителните ядки са кашуто, бадемът, бразилският орех, орехът, макадамията и тиквените семки. Не прекалявайте с количеството, максимум до 100 гр на ден.

5.Черният шоколад



Все пак, трябва да има и нещо сладко в диетата ни. Черният шоколад в умерени количества е отличен избор за десерт, защото засища и има антистресов ефект.

Четете още: Галина Кабаджова: Усмивката е заразна, прави ни по-привлекателни в очите на другите