Всяка дама мечтае за плоско коремче, но истината е, че при някои то се постига далеч по-лесно. Други просто си го имат и се примиряват с това. Истината е обаче, че има съвсем конкретни причини, заради които някои жени имат корем, с който не могат да се разделят. Ето кои са те:



Слаби коремни мускули

Наличието на по-голямо коремче, невинаги говори за наднормено тегло. Понякога просто става дума за слаби коремни мускули. Ако това е вашият случай, то трябва да наблегнете повече на физическата активност и най-вече на коремните преси.

Нарушена обмяна на веществата

Всъщност, напълняването във всяка една област от тялото, може да се дължи на нарушена обмяна на веществата. Възможно е да имате и ендокринно заболяване и да се налага прием на медикаменти, но за да разберете дали това е вашият случай, трябва да се допитате до ендокринолог. Има вероятност да подбирате храни, които не са подходящи за вас, дори и те да се водят полезни и здравословни. Също така е добре да обърнете внимание на количеството, когато похапвате.

Заседнал начин на живот

В повечето случаи плоското коремче не се наблюдава при хора, които водят заседнал начин на живот. Особено ако той е съпроводен с консумацията на по-калорични храни. Тогава просто се получава натрупване на мазнини (особено в коремната област) и не се изгаря енергия. Храната е горивото, с което работи тялото ни, не го забравяйте. Създайте си режим да хапвате често, по малко и здравословно.



Напреднала възраст

При много жени коремът наедрява в по-напреднала възраст или по-точно, когато настъпи менопауза. Това е съвсем естествен процес, тъй като в този момент се получава хормонален дисбаланс. При някои настъпва дори завишен апетит за сладко и започват да консумират захар в много по-големи количества от преди. Ето защо е важно контролираното хранене и набавянето на вещества от всички хранителни групи. Разбира се, желателно е това да бъде съпроводено и с тренировъчен режим или просто повече движение.

Нарушен сън

Както липсата на сън, така и прекалено дългият сън могат да доведат до натрупване на излишно тегло и съответно до наедряване в корема. Твърде продължителната почивка (10-12 ч. на денонощие) не пзоволява да изразходите достатъчно калории, а недостигът на сън (4-5 ч. на денонощие) води до стрес и до консумирането на по-калорична храна в по-големи количества.



Четете още: Дженифър Анистън на 51 по късо потниче - как може да е толкова секси? (снимки)