Автор
Антония Дамянова

5 страхотни упражнения за стягане на увисналата кожа на ръцете

Лятото е времето, в което сваляме ръкавите и ръцете ни излизат на показ. Не всяко момиче и жена обаче се чувства комфортно да ги покаже. Причината – в горната си част кожата на ръцете ни се е поотпуснала и увиснала.

От вътрешната и задната страна на рамото трицепсите лежат под кожата, те заемат 2/3 от мускулната маса и играят основна роля за формирането на тонизирани красиви ръце. В обикновения живот трицепсите са отговорни за удължаване на крайниците, те не участват в повдигане на тежести като бицепси, така че нямат достатъчно натоварване и с времето лесно могат да увиснат.

Като ги лишим и от тренировки, мускулите стават още по-летаргични, губят тонуса си и, о, ужас, провисват заедно с кожата. За щастие има някои малки хитринки, които ще ни помогнат да се справим с проблема. За да стегнете кожата си в тази зона, ви предлагаме набор от упражнения, с които бързо ще направите ръцете си стегнати, изящни и красиви. Те са насочени към укрепване на трицепса и съседните мускули - делтоид и бицепс.

Основното правило, когато изпълнявате тези упражнения, е да държите гърба и раменете си изправени.

1. Седнали или в изправено положение, изправете гърба и раменете. Сгънете ръцете в лактите и сложете длани на раменете. След това плавно изпълнявайте кръгови движениянапред и след това назад. Направете 15 кръга напред и 15 кръга назад. Можете да опитате и с опънати ръце.

2. Вдигнете ръцете си изправени нагоре над главата си. След това бавно спуснете ръцете, сгъвайки ги в лактите към тила. От тази позиция протегнете ръцете си нагоре, ще почувствате как мускулите на ръцете се стягат. За да увеличите натоварването, можете да вземете книга, бутилка вода или гира. Правете това упражнение 25-30 пъти.

3. Изтласквания от вертикална повърхност. Изправете се точно до стената, облегнете се с длани на височината на гърдите, поставете ръцете си вече на ширина на раменете, отстъпете стъпка назад. След това се наведете напред, огъвайки лакътните стави и се върнете в изходна позиция. След месец редовни занятия усложнявайте упражнението, като увеличавате разстоянието до стената и ъгъла на наклон.

4. Ротация. Поставете прави ръце встрани, леко огъвате лактите си, извършвате плавни въртеливи движения, променяйки амплитудата и посоката.

5. „Дърпане“ на гиричките към брадичката. За да направите това, вземете една голяма гиричка в двете ръце, сложете я пред тялото си, което е в изправен стоеж, с крака, разтворени на ширината на раменете. Започнете да повдигате с две ръце гиричката нагоре към брадичката си, като измествате лактите си встрани от главата. Дланите ви трябва да са под лактите. Изпълнявайте тази комбинация 3-4 пъти седмично за най-добри резултати.

Четете още: Шест леки упражнения за красиви ръце