Автор
Ева Григорова

56-годишната Паулина Порижкова разкри как поддържа перфектната си фигура

Паулина Порижкова, чиято моделска кариера продължава вече почти 4 десетилетия, реши да сподели със своите последователи в Instagram как поддържа перфектната си фигура.

Порижкова разкри, че е фен на интервалното гладуване - режим на хранене, който следват и други звезди като Дженифър Анистън и Кортни Кардашиян.

“Правя диетата 16:8, което означава, че не се храня в продължение на 16 часа и ям в прозорец от 8 часа. Приемам, че мога да ям каквото си поискам за 8 часа, но като цяло режимът ме кара и да харесвам по-здравословна храна” - казва моделката.

View post on Instagram
 

Порижкова допълни, че предпочита да слуша тялото си и не игнорира желанията му. “Ако ми се хапва пържено пиле, си хапвам” - разяснява тя.

“Всъщност е много лесно, когато започнах тази диета бях доста гладна. Дори бях обсебена от храната, но след това всичко се подрежда. Сега дори не мисля за нея. Всъщност въобще не огладнявам, докато не изминат 16-те часа” - споделя моделката.

Най-често последователите на този тип хранене хапват в прозореца от 10 до 18 ч.

View post on Instagram
 

Порижкова обикновено стартира деня си със смути с боровинки и босилек. Останалите съставки в него са банани, грахов протеин, сок от лимон, фурми и чия.

През останалото време през деня тя залага на супи и купи с различни веган съставки. Моделката разкри, че осъзнава, че храните на които залага са доста леки, но сподели, че го прави напълно съзнателно. “Правя това, за да мога да изляза вечер на вечеря и да си хапна каквото реша. Понякога това включва чаша вино, коктейл и десерт. По този начин не се чувствам ограничена и това работи за мен” - допълва тя.

View post on Instagram
 

Напоследък името на Порижкова се появява все по-често в заглавията на световните медии, поради факта, че тя не спира да качва разголени фотоси и разкрива, че се гордее с начина, по който изглежда. 56-годишната моделка не е прибягвала до услугите на пластични хирурзи и не си е правила инжекции с ботокс или хиалурон. Тя обаче споделя, че тренира усилено и поддържането на топ форма не винаги е приятна задача, но задължително влиза в плановете ѝ за деня.