Автор
Woman.bg

6 начина за изхвърляне на излишните течности

Отоци, торбички под очите, подпухнало лице, подут корем – тези симптоми мъчат някои от нас сутрин, други ги получават при предменструален синдром.

Но причината е само една – задържане на излишни течности. Това означава, че в кръвообращението, тъканите и органите се натрупва ненужна влага. Но има цели шест начина да се отървете от излишните течности!

1. Пийте достатъчно вода

Този съвет само на пръв поглед е нелогичен. Всъщност всички диетолози са единодушни, че този метод е ефективен. Когато на организма му липсва вода, той прави всичко възможно да се запаси с влага. Но увеличавайки ежедневната доза вода, не наблягайте на алкохола или подсладените кафе и чай. Ако чаят не ви е вкусен без захар, добавете в него малко лимонов сок.



2. Калий

Храните и напитките, съдържащи калий, предотвратяват задържането на течности в организма.

3. Сочни плодове

За изхвърляне на излишните течности ще ви помогнат сочни плодове като лайм, портокал и диня.

4. Избягвайте солта

Големите количества натрий не само предизвикват отоци, но и нарушават артериалното налягане. Опитайте се поне на вечеря да не солите твърде много ястията и салатите. Във всички продукти, които ядем, се съдържа достатъчно сол за попълване на дневната ни нужда от нея.


5. Физически упражнения

Заседналият начин на живот способства за задържане на течности, а редовната физическа активност не само ще ви помогне да отслабнете, то и ще активизира всички процеси – включително и изхвърлянето на излишната влага.

6. Лекарства срещу ПМС

Ако задържате течности само в определени дни от цикъла си, пробвайте в тези дни да пиете витаминни или фито-препарати за облекчаване на ПМС. Разбира се, необходимо е преди това да се консултирате с лекар.

Още любопитна информация за пътя към плоското коремче, прочетете ТУК.