Хубавият секс зависи от много фактори, най-вече от физическата ни форма и разбира се, нивото ни на привличане с партньора. Но другият много важен момент е нашата издръжливост, а за да се наслаждаваме истински на секса, е добре да сме добре тренирани и да бъдем издръжливи. А и знаем, че колкото по-здрави сме, толкова повече можем да извличаме удоволствието от половия акт. Ето кои са спортовете, които могат да ни превърнат в истински секс богини:

Силови тренировки

Знаете ли, че вдигането на тежести, освен че заздравява мускулатурата ни, повишава и либидото ни? Това се дължи на покачване нивата на тестостерон в тялото. Също така влияят положително върху самооценката ни. А кое е по-важно от доброто самочувстие?

Високоинтензивни интервални тренировки

Високоинтензивните интервални тренировки е един от най-ефективните начини за бързо изгаряне на мазнини. И освен че ни помагат да се отървем от излишните килограми, но и отново повишават либидото ни.

Йога

Да си поговорим за гъвкавостта. Тя винаги е добре дошла що се отнася до хубавия секс, нали? Йогата е добър начин не само за подобряване на физическото ни състояние, но и спомага за контрола ни върху потока на енергия в тялото. Има и немалко специални йога пози, които имат положителен ефект върху сексуалната ни активност и върху засилването на оргазма.

Плуване

Плуването е една от най-добрите кардио тренировки и поддържа тонуса ни. Също така заздравява мускулатурата на таза, което вече споменахме, засилва усещанията по време на половия акт. И не на последно място - плуването поддържа хормоналния ни баланс.

Кардио тренировки

Обичате ли джогинга? А знаете ли, че тичането в парка или на пътеката във фитнеса буквално може да ви превърне в истинско секс божество? Аеробиката, бързото ходене и карането на колело са сред активностите, които влияят отлично на кръвообръщението. То е много важно за представянето ви в леглото, а когато то е добро, при мъжете се елиминира възможността за еректилна дисфункция. За дамите плюсът е в силните усещания по време на секс и лесното достигане до върховата точка на удоволствие.

Планк

Свети Планк! Сигурно сте чували многократно за това упражнение и да - то заслужава собствена позиция тук, защото изометрията не е просто вид упражнение, а истинска магия. Планкът ни поддържа в добра форма по всички параграфи. Той стяга всяка част от тялото, а това се отразява невероятно на сексуалната ни активност.

Клекове

За никого не е тайна, че редовните клекове са ключът към перфектното дупе, което е най-съблазнителната част в тялото ни. Но това не е единственото преимущество на клековете за интимния ни живот. Ако ги изпълнявате правилно и често, ще заздравите бедрата си и ще засилите подвижността им, което ще ви донесе безброй ползи в секса.

Четете още: Ето я диетата, с която Мира Добрева се стопи