Ако има съвет, който можем да ви дадем относно отслабването и подобряването на метаболизма, то той е следният - движете се и подбирайте храната си внимателно, включвайки в менюто си 9 "вълшебни храни" и подправки.

Пикантни подправки

Използването на пикантни подправки в храната засилва метаболитните процеси и спомага за по-бързо изгаряне на мазнините дори час след консумация.

Четете още: HIIT е тренировката, от която имате нужда

Цитрусовите плодове

Цитрусовите плодове съсдържат витамин C, който е един много добър компонент при изгарянето на мазнините – намалява ефективността на натрупването на мазнини.

Бананите

Съдържат Калий – естествен химикал, който засилва метаболизма и регулира водния баланс в тялото.

Кисело мляко

Съдържа пробиотици, протеини и калции, спомагащи за поддържане на мускулна маса и добро храносмилане.

Четете още: Кандис споделя как живее, тренира и обича

Чесън

Яжте чесън! Чесънът е природен антибиотик, a също и регулатор на кръвната захар в организма. Той повишава метаболизма, поддържа ниски нива на инсулин, с което се постига максимално изгаряне на мазнините.

Канела

Изследванията показват, че четвърт чаена лъжичка канела, приемана с храната, помага за по-ефективното усвояване на захарта (20 пъти по-бързо) и намалява нивото на кръвната захар. Тя може да се използва вместо захар, тъй като има естествен сладък вкус.

Джинджифил

Джинджифил разширява кръвоносните съдове и увеличава метаболизма с 20 %. Притежава свойства, които водят до детоксикация на тялото и стимулира циркулацията.

Четете още: От 20 нагоре - каква да бъде диетата ви?

Ябълки, ягоди, малини

Консумирайте ябълки, ягоди, малини – съдържат големи количества пектин, който намалява абсорбацията на мазнини от клетките.

Мастните киселини

Сьомгата, заедно с риба тон, херинга и скумрия, всички са отлични източници на съществените мастни киселини. Консумирането на риба редовно понижава нивата на хормона лептин, който се свързва с бавния метаболизъм и затлъстяването.