Автор
Ива Петрова

Чудодейна напитка за бързо отслабване

Има хиляди диети за отслабване, обещаващи впечатляващи резултати. Но колко от тях са наистина ефективни?

Оказва се, че ключът към добре изглеждащата фигура е не само какво ядем, но и какво пием и по-конкретно какво пием на закуска.

Начинът, по който започвате деня си, има огромно влияние върху загубата или обратното покачването на тегло. Много хора гледат на кафето като на важен сутрешен ритуал. Това обаче далеч не е най-добрият навик, особено когато се чудите как да отслабнете.

Фигурата ви може да изглежда съвсем различно, ако веднага след събуждане започнете да консумирате сок от грейпфрут, морков и джинджифил, категоричен е водещ диетолог отвъд Океана.

Грейпфрут

Това е един от плодовете, който оказват най-силно влияние върху поддържате на здравословни нива на кръвната захар.

В изследване, проведено преди години в САЩ, доброволци са намалили индекса на телесната си маса със 7% и видимо се вталили, след като 2 седмици всеки ден пиели прясно изцеден сок от грейпфрут.

Освен това грейпфрутът съдържа флавоноида нарингенин, който стимулира черния дроб да изгаря мазнините, поемани с храната, вместо да ги складира и по този начин спира наддаването на килограми.

Морков

Морковът е богат източник на фибри, които подпомагат храносмилането и в същото време запазват усещането за ситост за по-дълго време. Освен това е и богат на антиоксиданти и бета каротин, които пък са верен съюзник в укрепването на имунната система.

Джинджифил

Джинджифилът е мощно средство за активиране на метаболизма, поради което е и задължителна съставка в менюто на всеки, желаещ да се сбогува с излишните килограми. Освен това подобрява храносмилането и действа отводняващо, стимулирайки отделянето на течности.

Сок от грейпфрут, морков и джинджифил:

Необходими продукти:

2 моркова, обелени и нарязани

Сок от един грейпфрут

2 чаени лъжици джинджифил на прах

Смесете всички съставки в блендъра и пасирайте до получаването на хомогенна смес.

Четете още: 5-те любими суперхрани на диетолозите