Автор
Woman.bg

Да се превърнеш във фитнес модел за 4 месеца

Да промениш тялото си драстично само за 16 седмици звучи някак невероятно и почти недостижимо без огромна доза глад и изтощителни тренировки. Оказа се обаче, че е напълно възможно и това момиче го доказа.

Тя е Клаудия, на 24 г. е, и като много от нас работи в офис, съответно води застоял начин на живот и определено има проблеми със здравословното хранене. Признава, че не консумира лоша храна, но порциите, които приема, са „смехотворно големи“, както казва самата тя.

Младата жена обаче решава да не се понесе по пътя към затлъстяването, а да се вземе в ръце. Само за 4 месеца тя отслабва с 15 кг и прави тялото си неузнаваемо.

„Не отслабнах, защото килограмите ми пречеха, а защото начинът, по който се хранех, ме караше да се чувствам зле. В един момент коремът ми започна да страда и изпитвах огромни болки“, споделя самата тя.

Клаудия винаги е обичала хубавата храна и редовно изяждала по две-три порции наведнъж. След време обаче тя започнала да се чувства виновна след поредното преяждане и взела решението да гладува. Попаднала в добре познатия на всяка дама, бореща се с теглото си, омагьосан кръг.



„Това, което ме караше да искам да отслабна, беше видът на краката ми, мразех ги. Начинът, по който изглеждаха те, ме стряскаше много повече от цифрата на кантара. Не ги намирах за много дебели, но ме притесняваше огромното количество целулит. Мислех, че трябва просто да се примиря с това и да приема, че краката ми са си такива – къси и грозни. Дори не допусках колко много мога да се променя“, разказва Клаудия.

24-годишната дама винаги е обичала спорта и поради тази причина не ѝ било трудно да предприеме следващата стъпка към усъвършенстването. Тя знаела, че никога не е била дебела, но не била доволна от вида си, което я подтикнало към промяната. Освен това, се чувствала нещастна от липсата на движение и стомашните болки.

„Спомням си, че се чувствах толкова зле от начина, по който изглеждах, че дори не можех да спя нощем. Беше ме яд, че съм се запуснала така. Даже не исках да отида на фитнес, защото ме беше страх да се погледна в огледалото. Опитвах се да вляза във форма и се хранех добре в офиса, но щом се прибирах вкъщи, преяждах. Един ден обаче си казах край, защото това, което ми липсваше, беше категорично решение.“

От този момент нататък Клаудия започва стриктен тренировъчен режим, който включва всяка сутрин 20 минути кардио и 5 пъти седмично посещения във фитнеса. Успява да отслабне в рамките на 4 месеца и решава, че това е моментът, в който трябва да започне да гради мускулна маса. Забелязва, че цифрата на кантара не се променя, но за сметка на това тялото ѝ става почти неузнаваемо. Затова тя е категорична, че ако искате истинска промяна, трябва да изхвърлите кантара си, защото той не показва най-важното.



„Ключът е в баланса. Трябва да знаете, че това е голямо изпитание, което изисква много време и затова не си позволявайте да забравите целта си. Когато аз реших да се променя, залепих надписи навсякъде в дома ми, те ме окуражаваха да продължа. Също така не пропускайте след време да спрете за момент, да се огледате и да заключите какво сте успели да направите дотук. Всеки ден е нова възможност да се промените, да започнете да се храните по-добре, да тренирате повече, да живеете по-добре и да станете по-добрата версия на себе си“, споделя още Клаудия.

Днес тя е запален фитнес блогър и усеща като свой дълг да помогне на други жени, които не са доволни от тялото си, като споделя опита си в интернет.

Четете още: Упражненията със собствено тегло - тайната на хубавата фигура